Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

İktidarın 1 Nisan şakası...

İktidarın 1 Nisan şakası...
 

 ‘1 Nisan’da insanlar birbirlerine her zaman yaptıkları şakalarından daha ağır şakalar yapar ve sonunda da ‘1 Nisan’ diye söylerler. Bu şakaya bozulan bile ‘1 Nisan’ sözünü duyunca bozuntuya vermeden eski halini alır.

Bildiğiniz gibi 12 Haziran 2011’de yapılan seçimlerden sonra kurulan kabine “Usta”lardan oluşuyor. Bu nedenle her yaptıklarının dikkatlice izlenmesi gerekiyor.

Usta”ların her yaptığı sanki ‘1 Nisan’ şakası gibi…

Bir bakıyorsunuz dünyada petrol fiyatları arttığı gerekçesiyle, petrol ürünlerinden alınan vergileri yükseltmişler, bir ay içerisinde petrol ürünlerine beş kez zam yaparak, benzinin litresini 5 liraya dayamışlar, motorinin fiyatını dört liranın üzerine çıkarmışlar!

Bir bakıyorsunuz, doğalgaz’a astronomik bir zam yaparak, bazı konularda ne kadar “Usta” olduklarını göstermişler…

Ama memur ve emeklilerinin 2012 yılı zammı, bir türlü kanun çıkartılamadığı için verilemiyor…

Dedik ya “Usta”ların her icraatı ‘1 Nisan’ gibi diye…

Neyse her “Usta”nın bir yoğurt yiyişi vardır diyerek bunları bir kalem geçip, “Usta”ların icraatlarını yakından takip edip,  gerçek ‘1 Nisan’da ne gibi bir şaka(!) yapacaklarını beklemeye başladık.

Ustalar” bu beklentimizi boşa çıkarmadı ve 31 Mart itibarıyla ‘1 Nisan’ şakasını topluma yaptı!..

O şaka ne mi?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Nisan 2012 tarihinden geçerli olmak üzere, kilowatsaat bazında, vergi ve fonlar dâhil olmak üzere nihai elektrik fiyatlarının ağırlıklı ortalama yüzde 8.1 oranında artırıldığını bildirdi!

Evet,  bu ‘1 Nisan’ şakası(!)kapsamda, tek zamanlı perakende elektrik satış fiyatları, meskende yüzde 9,26 oranında bir değişimle 32,515 kuruşa, orta gerilim seviyesinde dağıtıma gömülü sanayide yüzde 8,71 oranında değişimle 26,672 kuruşa, dağıtıma gömülü ticarethanelerde yüzde 4,33 oranında bir değişimle 33,253 kuruşa yükseltildi.

Tam da ‘1 Nisan’ şakası(!) değil mi?

Şaka bitti mi?

Ne bitmesi 31 Mart akşamı asıl şaka gerilerden geldi. Doğalgaz’a yüzde 18.72’lik zam, akşam saatlerinde açıklandı.

Ne diyelim ‘1 Nisan’ şakası diye sineye çektik.

Ha birde yakın dostumuz, komşumuz İran’dan ABD’nin emirleri doğrultusunda petrol alımımızı yüzde 20 azalttık.(Biliyorsunuz ABD dostlarından ve tüm dünyadan, İran’a ambargo uygulamalarını istiyor.)

Ne de olsa biz küçük bir ABD’yiz değil mi?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..