Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '11

 
Kategori
Deneme
 

İlerleyelim! Arkadaşlar! İlerleyelim!

İlerleyelim! Arkadaşlar! İlerleyelim!
 

internetten alıntıdır.


Kutladık! 14 Mart Tıp bayramı. Bayram çocukları gibi şendik! Ücret sorunu yok, çalışma koşulları harika! İstihdam ala. Erkek hastabakıcı niye iğne yaptı karıma? Döverim ha!

Deprem oldu Japonya’da. Kıyamete 5 kala. Tusunami de caba. Tuz biber oldu Japonlara. Bir, iki reaktörler patladı Fukişima’da. Onagawa santrali sırada. Radyasyon şıpır şıpır yağmakta. Japonlarda iyot tabletleri dağıtmakta. Kalmayız katiyen biz iyot gibi açıkta.

BİZ!

Biz, teknolojide de zirve yapmakta, yeni nükleer santral kurmakta ısrarda. İlerliyoruz! Ne mutlu! Patlama vız gelir, Radyasyon teğet geçer. Korkunun ecele ne faydası var? Demirden korkan trene binmez. Şablonlara hiçbir şekilde boyun eğmeyiz. İlerleriz.

Yoktur vaktimiz gazete, dergi ve kitap okumaya. İhtiyaç hâsıl olmamakta. Zaten okuyacak gazeteci de bulamamakta. Yolları taştan, biz çıkardık onları baştan!

Seyrederiz doya doya. Sabah kuşakları, evlilik programları. Var mı? Kimin yatı? Kimin katı? ‘’İlk kocam beni aldattı’’ Fatma teyze ağlama! Kucak dolusu teselli al sana! İlerliyoruz! Koşa koşa.

Yazarız! Yazanlara da kızarız. Sakın ha! Her aklına geleni yazma! Fikirlerini kendine sakla! Kızdık mı da kırarız. Yeşim taşıdır bazıları, kristalleşir, billurlaşır, sertleşir, kırmaya uğraşsak da sert kayaya toslarız. Kayalar kolay kolay yıkılmaz, yıktık sananlar da yanılırlar, ummadığımız zamanlarda karşımızda anıtlaşırlar. Anlayamayız. İlerliyoruz. Ne Mutlu!

Bakarsınız, bir gün Marmaris diğer gün Çanakkale. Deniz çekilmiş 60 metre geriye. Üzülme! Meteorolojik olaydır. Gel-git. Önemi yok! İlerliyoruz.

Tüh! Yine işsiz bir genç boğazın buz gibi sularında. Yüzmek değil maksadı, intihar aslında. Kurtarır! Kulağını çekeriz. Bir daha toplum düzenini bozma!

Atanamaz öğretmen yıllarca, anaya babaya hala yük olmak dokunur kanına. Bir kurşun, kıyar canına. Ömrü bu kadarmış der. Helva kararız.

Az kaldı oylamaya! Listeler askıda. Her gün aklımızda ama unuturuz bakmaya. Gün geçer, benim adımı yazmamışlar. Başlarız ağlamaya. Ah be kardeşim aklını toplasana! Faydası yoktur gözlerdeki yaşın son pişmanlığa!

İleri DEMOKRASİ der, ilerleriz! Ne Mutlu!

İlerleyelim arkadaşlar! İLERLEYELİM!

Ayşen Arslangiray Kura 

 
Toplam blog
: 533
: 1375
Kayıt tarihi
: 14.11.10
 
 

Aydoğdu; kızgın güneşinde Ağustos'un, sararmıştı altın sarısı başaklar. Kırlangıçların göç dansın..