Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '22

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

İLESAM EDEBİYAT ATÖLYELERİ

TÜRKİYE’NİN YEDİ BÖLGESİNDE ÜÇÜNCÜ İLESAM EDEBİYAT ATÖLYELERİ

“Yazarlık insani bir ihtiyaçtır.”
Mehmet Nuri Parmaksız

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) tarafından hazırlanan Türkiye'nin 7 bölgesinde yürütülen ‘Edebiyat Atölyeleri Projesi’ Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da katkılarıyla ilk kez 2017 yılında gerçekleştirilmişti.

Bu yıl (2022) üçüncüsü gerçekleştirilen edebiyat atölyeleri Erzurum, Adıyaman, Karaman, Afyonkarahisar, Hatay, İstanbul ve Amasya’dan katılan gençlerle hayat buldu.

Geleceğimizin ışığı olan gençlerimize sanat, edebiyat ve yazarlık konusunda alanında uzman şair-yazar ve akademisyenler tarafından zoom üzerinden ücretsiz dersler verildi. Yazarlığa ilgi duyan, öğrenmek, dilini geliştirmek, kendi kitaplarını okuyucuyla buluşturmak amacıyla yola çıkan liseli gençlerin oluşturduğu proje kapsamında hayat bulan eserler (yazılar/şiirler) kitap çatısı altında toplandı.

Üçüncü Edebiyat Atölyeleri projesinin final programı tanıtım toplantısı 06.06.2022 tarihinde Milli Kütüphane’de (Ankara) gerçekleştirildi. Saat 13.00’de başlayan tören yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız’ın yaptığı açılış konuşması ile başlayan tören, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü Vergilendirme ve Arşiv Daire Başkanı Ferhat Dalgıç’ın ve İLESAM Yönetim Kurulu üyelerinden ünlü yazar Sinan Yağmur’un konuşmalarıyla devam etti.

Sunuculuğunu Nalan Pulat’ın üstlendiği programda öğrencilere belgeleri ve eserlerinden oluşan kitaplar Ayhan Nasuhbeyoğlu, Ferhat Dalgıç, İlter Yeşilay, Durak Turan Düz, Hanifi Işık, Mehmet Nuri Parmaksız tarafından takdim edildi.

Belgelerini alan gençler duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaşarak kitapta yer alan yazılarından birer bölüm okudular.

Seçilen ve atölyelerin gerçekleştirildiği illerin adıyla özdeşleşen kitaplarda pek çok genç kalemin adını görmek mümkün. Edebiyata gönül veren bu gençler hiç şüphesiz ki -belki de ilk defa- yazılarının, şiirlerinin, denemelerinin bir kitapta yer almasıyla büyük mutluluklar yaşadılar. Ve bu mutluluğa tanık olmak daha büyük mutluluklara neden oldu yüreğimde. Hele gençlerin yanlarında yer alan, onları yürekten destekleyen anne babalarının, babaannelerinin yüzlerindeki gülümseme görülmeye değerdi.

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da katkılarıyla hayata geçirilen ‘Edebiyat Atölyeleri Projesi’ni yürekten kutluyor, bu atölyelerin önümüzdeki yıllarda devam edeceğini bilmenin huzurunu yaşıyor, bu projede emeği geçen herkesi İLESAM Başkanımız Mehmet Nuri Parmaksız’ın nezdinde kutluyor, teşekkürlerimi iletiyorum.

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..