Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İlham kaynağım nereden geliyor?

Periler ülkesinde Carrie adında bir peri yaşarmış. Carrie doğuştan tek kanatlıymış. Carrie’nin ailesi önceleri bu duruma pek anlam veremeseler de sonrasında Periler Kraliçesinin bir bildiği olduğunu düşünerek bu konudan bahsetmemeğe karar vermişler. 

Carrie uzun kızıl saçları, parlak yeşil gözlü güzel bir peri kızıymış. Sürekli gülerek etrafındakilerin de gülmesini sağlarmış. Carrie günün birinde, yaşıtları gibi uçamadığını fark etmiş ve uçabilmesi için niçin peri tozu vermediklerini sormuş. Baba peri Samuel, Carrie’e doğuştan tek kanatlı olduğunu ve peri tozunun bu tür durumlarda pek etkili olamadığını anlatmış. Carrie, annesinin üzüntü ile kendisine baktığını fark edince; 

-Olsun, önemi yok. Eminim günün birinde benim de diğerleri gibi diğer kanadım olur. Sen sakın üzülme anneciğim demiş Babası, Carrie’nin ileride üzülmesini önlemek adına; -Carrie’cim, sen doğuştan böylesin. İleride ikinci bir kanatın olamayabilir tatlım demiş. 

Carrie, anne ve babasının gittikçe artan endişesini hissedince, konuyu kapatmaya karar vermiş. 

-Tamam tamam. Siz sakın üzülmeyin ben çok iyiyim. Hem uçmak ta neymiş. Ben sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum demiş ve koşarak anne ve babasının yanına giderek onlara sıkıca sarılmış 

. İleriki zamanlarda, Carrie’nin karşılık beklemeden herkese yardım ediyor olması köydeki tüm ailelerin dikkatini çekmiş ve hepsi Carrie’i çok sever olmuşlar. Carrie ilginç çözümler üretme konusunda da çok başarılıymış. Örneğin; İnsanlar dünyasından getirdiği disklerle tahtadan bir araba yapmış sonra fare dostu Rodolph’dan da yardım alarak büyük eşyaların kısa bir sürede istenilen yere ulaştırılmasını sağlamış. Bu şekilde 6 perinin birlikte taşıyabileceği ağırlıktaki büyük eşyalar Carrie ve Rudolph tarafından kolayca taşınabilir hale gelmiş. 

Carrie ilginç çözümleri üretmeye devam ettikçe, arkadaşları bu durumdan rahatsız olmaya başlamışlar. Çünkü evde herhangi bir şey ters gitse, aileler Carrie’yi örnek göstererek çocuklarını kolayca çalışmaya ikna eder olmuşlar. 

Günlerden bir gün o seneki yeni yıl kutlamalarının Carrie’nin köyünde yapılacağı haberi ulaşmış. Carrie’nin ailesi dahil diğer tüm periler, bu karara çok sevinmişler ve hemen kutlama hazırlıklarına başlamışlar. Periler kraliçesi, kutlama günü geldiğinde yapılan hazırlıkları görünce tüm köy sakinlerine teşekkür etmiş. 

Kutlamalar başlamış ve Periler Kraliçesi tüm bölgelerinin temsilcileri ayrı ayrı ilgilenmeye başlamış. Kutlamalar devam ederken, sürekli ışıkları aydınlatan, masaları hazırlayan, süsleri koordine eden tek kanatlı çalışkan peri Carrie, herkesin dikkatini çekmiş. Carrie, gülen gözleri ile sürekli herkesi rahat ettirmeye çalışması gerçekten takdire değermiş. Periler kraliçesinin sezgileri gelişmiş olduğundan diğer perilerin Carrie’nin tek kanatlı olmasını anlam veremediklerini hemen anlamış. Kutlamaların bitimine doğru kraliçe kapanış konuşmasına başlamış; 

-Hepinizin bu seneki kutlamalardan memnun kalmanıza çok sevindim. Sizlerin mutlu olması benim için çok önemli. Her şeyin sevgiyle ve anlayışla yapılıyor olması çok güzel. Hepiniz ile gurur duyuyorum. Bazılarınızın küçük Carrie’nin neden tek kanatlı olduğunu ve benim bu duruma çözüm üretemediğim konusunu sorguladığınızı hissediyorum. Dostlarım, unutmayın hiç bir şey göründüğü gibi olmayabilir. Carrie’nin önünde uzun bir yol var. Carrie, ileride gerçek bir ilham perisi olacak. Hiçbir beklentisi olmaksızın bütün içtenliğiyle herkesin yardımına koşuyor. Carrie, yaptıkları ile diğerlerine ilham kaynağı olarak aslında ilham perisi olmayı öğreniyor. Şimdiden bir çok kişinin kendi içindekini bulmasına yardımcı oldu bile. 

Örneğin; Rico zeki bir peri olarak doğdu. Ancak bu zekasını daha çok tembellik yapmaya kullanıyordu. Carrie’nin Rico’nun babasına yaptığı yardımlar aile içinde o kadar çok konuşuldu ki Rico, sonunda zekasını olması gerektiği gibi kullanmaya karar verdi. Şimdi çok güzel projeler üretiyor. Sherry, doğduğundan beri uçmaktan korkuyordu. Geçenlerde Carrie, uçma hissini deneyimlemek için insanlar dünyasında gördüğü balonu yaparak uçmayı başardı. 

Carrie’nin korkmadan balona bindiğini gören Sherry, kendisinin de uçabileceğine inandı ve şimdi o kadar güzel uçuyor ki yeni doğan kuşlara uçuş eğitmenliği yapıyor. Sizleri toplantı bölgesine getiren Jerry, eskiden evinden dışarıya çıkmayan ailesinden başka kimseyle görüşmeyen bir periydi. Bir gün Carrie’nin insan dostları ile olan ilişkisini ve bu ilişkiden aldığı keyfi görünce evden dışarıya çıkmaya ve etrafı keşfetmeye karar verdi ve bu şekilde Jerry’nin yön bulma konusundaki ustalığı ortaya çıktı. Bildiğiniz gibi önemli yerlere giderken Jerry hepinize rehberlik yapıyor. 

Rico, Sherry, Jerry dışında öfkeli Alfred’in Carrie’nin her ne olursa olsun gülümsüyor olması ve diğerlerine gösterdiği anlayış ona ilham kaynağı oldu ve şimdi Alfred çocukların hayal dünyalarını geliştirmelerinde yardımcı oluyor. Carrie günün birinde çevresindekilerin hayatına nasıl dokunduğunu fark edecek ve sadece var olmasının dahi diğerlerinin kendi içlerindeki gücü fark etmelerinde etkili olduğunu keşfedecek. İşte o zaman gerçek görevi olan ilham periliğine terfi edecek. Daha çok küçük olmasına rağmen şimdiden çevresindekilerin mutluluğundan ilham alarak bir çok kez imkansızı başardı bile. Belki de ilerde yeni kraliçeniz Carrie olabilir ve bu durumda diğer kanada da sahip olabilir. Carrie ile ilgili gerçeği öğrenen periler, yanlış düşüncelerinden dolayı kraliçeden özür dilerler ve şenliği terk ederler. 

Periler kraliçesi köyü terk etmeden önce son bir kez Carrie’i görmek ister. Carrie, köyden ayrılmadan son bir kez kraliçeyi görebilmek için kraliçenin arabasının yanında uyuya kalmıştır. Periler kraliçesi Carrie’nin yanağından öper ve onu kucaklayarak anne ve babasına teslim eder.…..Ve bu şirin köyden uçan arabası ile uzaklaşır…… 

Aslında her birimiz tıpkı küçük Carrie gibi birer ilham kaynağı değil miyiz?. Birbirimize ışık tutmak için buradayız. Belki de sürekli çaba harcayıp bir şeyleri yaratmaya çalışmak yerine sadece etrafımızı ve kendimizi keşfetmek yani var olmamız yeterlidir. Ben allahın onun adına bazı işleri üstlenmemize ihtiyacı olduğunu hiç sanmıyorum. Eminim bizi yaratırken her ne için tasarladı ise bu tasarımı fark edip ifade etmeye başlamamızı keyifle izlemeyi dört gözle bekliyordur. Ne dersiniz ? 

Sevgiler Sibel 

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..