Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '07

 
Kategori
İlişkiler
 

İlişki bitti kanama devam

İlişki bitti kanama devam
 

Kaybetmenin acısını sadece kaybedenler bilir. Herkes paylaştığını, anladığını sansa da maalesef en ufak bir değişiklik olmaz acıda. Kaybetmekten kastım bir ölüm de olabilir bir sevgili de. İkisi de yakar insanın canını ve hiç kabuk tutmaz o yara her defasında ayrı kanar.

İçin kanar, için acır, bir de söyleyemiyorsan kimseye acını, kaybettiğin sevdiğinse ve hala uzaktan uzağa görebiliyorsan onu, saçmalamaya başlarsın, erirsin yavaş yavaş, özlersin, titrersin durduk yere, ağlarsın!

Kaçamazsın mümkün değil bu durumdan, avunmak için türlü şeylere başvurursun, en iyi dostlarının adları değişir. Yeni Rakı olur mesela, filtreli sigar olur, Can Yücel olur.

Okursun Can Yücel’in şiirlerini ama hep ıslak kapatırsın kitabın sayfalarını. Tek sen ağlamazsın rakı da ağlar seninle ne de olsa en iyi dostundur. Sigaran dumanıyla ikinizin de göz yaşlarını saklamaya çalışır. Dayanamaz sonunda o da ağlar.

Bir sevgiliyi kaybetmek, canından bir parça yitirmeye benzer. Herkes anlayamaz bunu sadece kaybedenler anlar. Kanar yaran hiç durmaz. Kızılcık şerbeti fasfatalarıyla geçiştirirsin eşi dostu.

Kandırmaya çalışırsın kendini, unutturmaya çalışırsın ama nafile!

Unutamazsın!

Beraber yaptığınız hiç bir şeyi yapamazsın, beraber gittiğiniz hiç bir yere gidemezsin. Onu hatırlatacak gökyüzü ise ona bile bakamazsın, başın önünde yürürsün tek kaldığın yolunda.

Bunları yaşarken hani uzun zamanda geçmemiştir daha bir hafta olmuştur. Ama yaran gittikçe kötüleşir, iyileşecek sanırsın bakmışsın ki kangren olmuşsun.

Dedim ya! “Bir sevgiliyi kaybetmek, canından bir parça yitirmeye benzer.” İşte kangren olduğunda keserler o parçanı. Kesilen parçan elin değil, ayağın değildir. Kalbinden bir parçadır kesilen.

Ondan ne kalmışsa elinde saklarsın bir hazine gibi, ne olursa ama bir toka, bir şarap mantarı, bir saç teli! Ona ait her şeyi.

En sevmediğin kelime “Bitti” olur. Çınlar kulaklarında hiç durmadan. Ve yemin edersin kendi kendine bir daha kimseyi sevmeyeceğine dair.

Böyle bir durumdur sevdiğinden ayrılmak. Bu da insanlar için ne yapalım. Kimin başına ne zaman geleceği belli olmaz. Çok dikkatli ilişkiler yaşayıp hata yapmmak gerekir yoksa hiç iç açıcı bir durum olmaz.

Çok andım yazımda Can Yücel’i ondan da bir şiir yazmadan edemeyeceğim.

Unutmayın her şiir gideceği yeri bilir, adres sormaz.

“Kibrit çakıyorsun karanlıkta
badem çiçeklerini görmek için
Ve mart denizlerinde tedirgin bir çift
sarnıç gemisi gözlerin
Bir iş açacaksın sen başımıza
yangın mı olur artık, bahar mı?”

 
Toplam blog
: 99
: 2370
Kayıt tarihi
: 25.03.07
 
 

1977 yılında İstanbul'da doğdu, zamanının getirdiği bir çok avantajı değerlendirdi. Sokakta oynad..