Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '07

 
Kategori
İlişkiler
 

İlişkilerde güven

İlişkilerde güven
 

Güven duygusunun neredeyse dibe vurduğu bir dönem yaşıyoruz. Anne -baba çocuklarına, çocuklar anne- babalarına güvenmiyor. Eşler , sevgililer birbirine güvenmiyor. Öğrenci öğretmenine, öğretmen öğrencisine, memur amirine, amir memuruna güvenmiyor. Esnaf vatandaşa , vatandaş esnafa güvenmiyor. Özellikle ilitişim araçlarının çok geliştiği günümüzde, güven duygularımızın yitirilmesinde görsel ve yazılı medyanın büyük etken olduğu kanısındayım. Haberleri izliyoruz, her kanal kendi yorumuna göre haber veriyor. Hava durumunu izliyoruz her kanal farklı veriyor. Deprem oluyor her uzman farklı yorum yapıyor. Beslenme konusunda hegün farklı kanallarda çıkan uzmanların önerileri birbiri ile çelişmektedir. Bir uzman kırmızı biberin kanserojen maddeleri içerdiğini söylüyor, diğer bir kanalda başka bir uzman kanseri önlediğinden sözediyor.

Bir mal alacaksınız her mağazada aynı mal farklı fiyatlarla satılıyor. Hergün televizyonlarda zayıflama reçeteleri veriliyor, herkes uzman olmuş farklı farklı reçeteler sunuyor. İnsanlarımız hangisine inanacağı konusunda şaşkınlık içerisinde kalıyorlar. Durum böyle olunca toplumdaki güven duygusunun zayıflamasına enbüyük nedenin sözde uzman olarak medyada çelişkili bilgiler veren insanların olduğu kanısındayım.

Bütün bu gerçekler karşısında "Güvendiğim dağlara kar mı yağdı" deyimi anlamsızlaşıyor. Çünkü dağlar kar yağdığı için dağdır. Her zaman güven verir insana. Sarp kayalıkları, gür ormanları, akarsuları ile, mağaraları ile güvenli yerlerdir. Her olaya kuşku ile yaklaşmak yerine gelin karşımızdakilere güvenmeyi deneyelim.. Yani olaylara pozitif yaklaşalım. İşte o zaman hem kendimiz hem de karşımızdaki insanlar daha huzurlu olacağı kanısındayım.

Toplum olarak birbirimize, başkalarına güvenelim. Bunun yollarını arayalım. İlk kendimize güvenelim.Bu güven teslim olma anlamında değil. Elbette olaylara ve kişilere karşı temkinli olmalıyız. Ancak hastalık derecesine varan şüphecilikten vazgeçelim. Bu bir hastalıktır. Derhal doktora gidip tedavi olmalıyız. Bir topluman kalkınması, yaşayanların birbirine güvenmeleri ile mümkündür.

Bugünden tezi yok gelin sevgilimize, çocuğumuza, iş arkadaşımıza, kısacası tüm insanlara güvenelim.

 
Toplam blog
: 221
: 1905
Kayıt tarihi
: 27.09.06
 
 

Evli bir kız çocuğu babasıyım. Yüksekokul mezunuyum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum.16.03.2017 ta..