Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İlk Bilgisayar Programcısı

"Hayal gücü rakip tanımaz bir keşfetme yetisidir. Etrafımızdaki görünmeyen dünyalara, bilim dünyasına nüfuz eder." Ada Lovelace

10 Aralık 1815 tarihinde Londra'da Ünlü Şair Lord Byron'ın kızı olarak dünyaya geldi. Henüz 8 yaşındayken babasını kaybetti. Çok küçük yaşlardan itibaren hastalıklarla savaştı. Baş ağrıları hayatını zorlaştırıyor görmesini dahi engelliyordu. 14 yaşında kızamık geçirdi, arkasından felç oldu. Aylarca yataktan çıkamayacak kadar zor günler yaşadı. Ancak hastalıklar onun çalışmalarını engelleyemedi. Yaşadığı dönemde henüz üniversitelere kadınlar alınmıyordu. Bu durum onun çok önemli isimlerden ders almasını engelleyemedi. Cinsiyeti belli olmasın diye makalelerinde isminin baş harflerini kullanıyordu. Matematiğe tutkuluydu. Charles Babbage ile tanışması hayallerini gerçekleştirmesinin yolunu açtı. Bilime şiirsel yaklaşımı onu farklı kılıyordu.

Ada Lovelace dünyanın ilk bilgisayar programcısıdır. Ada Lovelace henüz 36 yaşındayken 27 Kasım 1952 de rahim kanserinden hayatını kaybetti.

"Beynim bir ölümlünün çok ilerisinde, zamanla anlayacaksınız" Ada Lovelace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 924
: 4123
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

CENGİZ HORTOĞLU Cengiz Hortoğlu Gaziantep'te doğdu. İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest a..