Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '09

 
Kategori
Doğa Sporları
 

İlk etap koşuldu.

İlk etap koşuldu.
 

Bisiklet Turu


Sevgili dostlar!

45. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun ilk etabı olan İstanbul-İstanbul bugün İstanbul’da gerçekleştirildi.

Daha önceden dediğim gibi bisikleti Türk halkına sevdirebilmek adına böyle organizasyonların gerçekleştirilmesiyle birlikte geniş kitlelere yaymak maksadıyla televizyon ortamına taşıyan ve bu organizasyonda görev alan herkese teşekkürlerimi iletirim.

Artık yollarda yavaş yavaş bisiklete binen bir kitle var Türkiye’de. Bunu gördükçe sevinçim bir kat artmaktadır. Yıllar geç tikçe bisiklet sürücüleri hızla artacak ve bu paralelin de bisiklet yolları hızla yapılanacak böylece bisiklet sürüşleri daha kolay ve zevkli hale gelecektir.

Sevgili bisiklet dostlarım!

Bisiklete binmek yarışmak demek değildir. Gezmek, görmek, hava almak bundan önemlisi sağlığınızı kazanmanız adına yaptığınız bir eylemdir. Ben öyle turlara katıldım ki hani bizim arada bir yapılan MB toplantılarına hiç benzemiyor. Şehrin göbeğinde sıkıştırılmış mekanlar da süslü püslü hanımların ve beylerin hoş sohbet toplantıların yerine bisikletlerle 30, 40 km uzaklığa şehrin dışına çıkarak doğa ile baş başa kalmayı yeğlerim. Hiç denediniz mi sabah erken saatlerinde gideceğiniz yere bisikletlerle gitmeyi ve orada sucuk partisi yapmayı?

Zaten ben bunu her zaman yapıyorum.

Ve bazen de gerek televizyonlar da belirli bisiklet yarışmalarını da kaçırmıyorum. Kaçıramam.

Çünkü bisiklet belli bir tempoda gücünüzün el verdiği ölçüde ulaşacağınız yere pedal basmaktır. Karayollarında yapmaya cesaret ederken özelikle Cumhurbaşkanlığı Bisiklet yarışlarını izlemenizi tavsiye ederim.

TRT1 televizyonu tur boyunca etapların son 2 saatini canlı olarak her gün ekranlara taşıyacak ve yarından itibaren Eorosport kanalı da aynı şekilde bütün dünyaya iletmiş olacak. Bu kanalı izleyebilenler de yarından itibaren Türkçe olarak izleyebilirler.

Gelelim yarışa.

<ımg src="http://www.presidentialtourofturkey.com/source/newsVisuals/stg1NewsPic2.jpg">


Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 45. kez İstanbul/Sultanahmet Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Sn. Abdullah Gül’ün start vermesiyle başladı.

<ımg id="ctl00_ContentPlaceHolder1_imgMap" src="http://www.presidentialtourofturkey.com/source/stageVisuals/stgMap/jpg/stg1Map.jpg">

Harita:1- İlk etabın haritası.

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, İstanbul Valisi Muammer Güler , Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’nun da hazır bulunduğu büyük yarış için 20 takımdan 157 sporcu start aldı.

14 tur üzerinden koşulan 142 Km.lik yarış büyük çekişme içinde geçti , yarış başlarında Frapporti 7 km. boyunca tek başına kaçtı ancak yakalandı. Frapporti, bugünkü etabın 2. Sprint primini Gomez Litu (Fuji) ve Mihojlevic (Loborika)in önünde kazandı.Günün 1. Sprint ödülü ise CSF’den Finetto’nun oldu. İlk 4 turun sonunda Finetto, Voss ( Milram ) ve Hunter (Barloworld )’un önünde olarak bu sprinti aldı.İlk 50 km. CSF takımından 5 sporcunun yer aldığı 49 sporcu ile geçildi. Arkadaki grup 6 dakika fark yedi.Müteakip 45 km. de ise Cesar Veloso, Ponzi, Seeldrayers, Velo, Impey, Finetto, Donati ve Danculovic ‘ten oluşan 8 kişilik grup liderliği aldı. Sonraki 40 km. de Velo daha kararlı gözükerek diğer 7 sporcuyu geride bıraktı.Daha sonra ise Velo grup tarafından yakalandı ve bu defa Seeldrayers’ın atağı ile Quick Step takımının şovu başladı. İlerleyen kilometrelerde boğazın rüzgarlı etabında zorlu mücadele daha da çekişmeli hale gelmeye başladı ve Frapporti temposunu arttırdı. Son 34 km.ye Seeldrayers ve Frapporti’nin duellosuyla girildi. Son 32 km.ye girildiğinde ise hızlı bir şekilde bu ikili 52 saniyelik bir fark yarattılar.Finişe 26 km. kala, 6 bisikletçi; Bindi, Danculovic, Longo Borghini, Milan, Malacarne ve Marangoni tempoyu biraz arttırarak farkı 40 saniyeye indirdiler.3. sprint sonucu : 1. Frapporti, 2.Seeldrayers 3. Milan Jimenez Son 15 km. de Seelrayers ve Frapporti arkalarındaki 6 kişiyle 22 saniye önde girdiler.

<ımg src="http://www.presidentialtourofturkey.com/source/newsVisuals/stg1NewsPic1.jpg">

Yarışın son turunda bu ikili yakalandılar ve finişe İtalya CF Group Navigare takımından Mauro FINETTO 1. ; Mauro Abel RICHEZE 2. ve Acqua Sapone - Caffe Mokambo takımından Ruggero MARZOLI 3. Olarak yarışı tamamladılar.

45.Cumhurbaşkanlğı Türkiye Bisiklet Turu’nda İstanbul İstanbul etabı sonrasında Sarı Mayoyu İtalyan Mauro Finetto kazanırken , Sprint kategorisini temsil eden Yeşil Mayonun sahibi yine bir İtalyan Ruggero Marzoli oldu.

<ımg src="http://www.presidentialtourofturkey.com/source/newsVisuals/stg1WinnerB.jpg">

Ödüllerini Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu , GSGM İstanbul İl Müdürü Tamer Taşpınar ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu takdim etti,
Yarış sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mauro Finetto “ ilk defa sarı mayo giymekten çok büyük mutluluk duyduğunu bu başarıyı takım çalışmasına bağlı olduğunu belirterek, “ Parkur çok güzel organize edilmişti. Rüzgar parkura artı bir zorluk kattı , çekişmeli bir yarış oldu. Çok mutluyum. İstanbul beni çok etkiledi... dedi.

Takımların İzmir’e havayolu ile transferinden sonra tur 13 Nisan’dan itibaren İzmir-Kuşadası etabı ile devam edilecek.

Yarın saat 13.40’ta İzmir Konak meydanında ki saat kulesinin önünde start verilecek. Bendeniz oradayım. Kameramanı da götürüp sizler için tespitlerde bulunacağım.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..