Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '08

 
Kategori
İlişkiler
 

İnadına yaşamak

Yıkıldığımızı hissettiğiniz anlarda, ayakta kalma gücümüz yaşama dört elle sarılmaktır. Ama, bunu tek başaramayız. Sevdiklerimizin desteğini alarak, olumsuz yaşananlara dönüp bakmadan, yaşananları kahır çekercesine konuşmadan, ileri adımları atarak yapabiliriz. Sevmediğimiz herşeyi kendimizden uzak tutabiliriz. Beğenmediğimiz yemeği, hoşlanmadığımız kişileri, yalanı, riyayı... Ya sevdayı?
Sevdayı içinizden atamazsınız. Sevilen sizin verdiğiniz değeri hak etmese de vefasız olsa da o, sevgilidir, sevilendir. Gerçek sevgi iki kişi arasında yaşanır. Gönlünce yaşanmalıdır, iki kişi aynı oranda çabalamalıdır. Kıymet bilmeyen sevgili de inanın bu çabayı görecektir. Seven, gönül veren, s evginizi yüreğinde taşıyan bir sevgiliyse, asla sizi terk etmez. İnatla seviyorsanız bunun bir nedeni vardır. Sizi de seven biri olduğuna inandığınız için inat ediyorsunuzdur. Sevgide o ışığı yakalamamış olsanız, zaten inat etmezsiniz.

Yaşanan kalp kırıklıkları elbette olacaktır. Fakat bu yine sevgiyle onarılır. Sevginizi hak ettiğini düşündüğünüz için ve ondan umulmayan bir davranış gördüğünüzden kalbiniz kırılmıştır. İnadına onu sevin. İşte o zaman içinize nefret girmez. Unutmayın ki sevgi emektir. Bir bebek gibi sabırla büyütülür. Daha doğmadan o sevgiyi içinizde hissedersiniz, büyür ve gelişir. Vakti geldiğinde ise doğmasına engel olamazsınız. Doğunca da aynı emeği vermelisiniz. Emekleme, büyüme, bebeklikten çocukluğu geçme, gençlik dönemi. Kısacası sevgi ilgi bekler ve çok bedel ödesenizde o sevgiyi büyütmeye devam edersiniz. Bazen yıkılırsınız, "Değer mi?" diye sorarsınız. Sonra kendiniz cevaplar ve inadına seversiniz. Onun sizi sevdiği gibi olmasa da, içiniz kan ağlasa da, düşleriniz yok olsa da. Eğer başkasının, o sevgilinin yerini alamayacağını düşünüyorsanız inadına seversiniz.

O bir güneş, siz bir bulut olsanızda; her yağıştan sonra güneşin doğacağını bilir ve gökkuşağını görürsünüz. Gökkuşağındaki renk geçişleri gibi sevginizi yaşarsınız. Hayatınızda neşeli bir yön mutlaka bulursunuz. Çünkü; artık mutlusunuzdur. İnadına yaşanan her olumsuz günden, çekilen acıdan sonra yüreğinizdeki bitmeyen sevgi varken, sizi de seven mutlaka biri vardır.

İnadına sevdiğiniz gibi inadına çok sevilmeniz sizin elinizdedir. Yeter ki gönül bağınızdaki sevgi eksilmesin. Her zaman çoban yıldızı olabilirsiniz. Unutmayın ki sizi göklerde arayan ve yol göstermeniz için bekleyen birileri olabilir.

 
Toplam blog
: 103
: 1399
Kayıt tarihi
: 21.03.08
 
 

Hacettepe Ün. mezunuyum. Öğrencilik yıllarımda ve okulu bitirdikten sonra bir gazetenin muhasebe ..