Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '12

 
Kategori
İnançlar
 

İnanç kalıbınız size ne söylüyor…

İnanç kalıbınız size ne söylüyor…
 

01/11/2012

Her şey küçük bir çocukken başladı. Yaptığımız ve bize yapılan davranışların sonuçlarını hep bir takım şeylerle kodladık/kodladılar. Bazılarımız sevgi göstergesini pahalı hediyelerle kodladı. Bazıları fedakârlık yapmakla, karşısındaki ne yaparsa yapsın her şeyine katlanmakla özdeşleştirdi.

Duygu düzeyinde hep bir beklenti içine girdik. Seviyor mu? Özlüyor mu? Arayacak mı? Kiminle şu anda? Ne zaman gelecek? Daha nice beyinde dolanan saçma sapan sorular… Sonra ne mi yaptık. Kendimizi dış dünyadan var ama yok gibi izole ederek asıl kilitlendiğimiz kişiye bağladık tüm emellerimizi…

O beklediğimiz kişiler tarafından ne sevildik, ne özlendik, nede tam anlamıyla değer verildik. Kendimizi ayaklarına pas pas yaptığımız kişi de bunu fırsat bilip ayaklarını silip geçti üzerinden. Gereksiz bir kulluk gösterisinin son sahnesi mağdur edildik cümleleriyle, gözyaşlarına karıştı. Ben nerede hata yaptım demeye başladık. Oysaki, bizler son derece vefakâr, son derece sahiplenici yönlerimizle karşı tarafın dertlerini bile onun yerine çekmeye gizli ant içmiştik. Acaba bir yerlerde neyi abartmıştık işin bu kısmını hiç göremedik.

Sen aslında sevmek istediğin için sevdin. Belki de o kişi doğru kişi değildi ve sen görmek istediğin sahneleri gördün. İğreti bir gönül okşamanın zavallı bir günah keçisiydin.

Bütün bu davranışları umursamazca sana dikte ettiklerinde, ruhunu el bezi yaptıklarında sen karşı tarafa bütün bunları yapmalarına fırsat tanıyacak ne yaptın otur ve derinden düşün.

Şimdi arkanda küfürler ettiğin, ah çektiğin ne o adam kötüydü, ne de o kadın…

Sen hangi enerji düzeyindeysen ancak o durumun gerektirdiği kişileri/durumları hayatına çekersin.

Daha önceki ilişkilerinde de hep aynı şeyleri mi yaşadın? Peki, neden diye kendine hiç sormadın mı? Kadersiz olduğunu, şansız olduğunu, böyle şeylerin hep senin başına geldiğini söylediğinde tam da orada dur ve geriye bak.

Verdiğin hediyeler, yaptığın fedakârlıklar karşıdan ne/neler beklemene sebep oluyordu.

Aynı şekilde hediyelerle donatılmak, aynı şekilde sana fedakârlık yapılmasını istediğin için sen karşı tarafa istediğin şeyleri yaparak belki o da aynısını yapar diyordu bilinçaltın.

Oysa karşı tarafın iç dünyası bambaşkaydı. Belki o kısa yoldan köşeyi dönmek istiyordu. Belki sen onun için sıradan bir arkadaştın. Belki o popüler olmak istiyordu. Sen de bunlara çanak tuttun. Sonra seni en acımasız yerinden vurdu ve arkasına bakmadan gitti.

Halen bunları hak etmediğini düşünüyorsan yazının başına geç ve bir daha oku. Tek tek tane tane…

Kimi duygularına bağlar beklentilerini, ne önündeki kariyeri görür ne de var olan güçlerini ortaya çıkarır. Bağlanmıştır kendini hak etmeyen birine ve körü körüne onun sevgisini kazanmayı, bir gün göklere onun tarafından uçurulmayı bekler, ta ki kaba etleri üstüne düşüp bir de tekme atılıncaya kadar.

Hayatımız önce düşüncelerimiz, sonra duygularımız, ardından da inanç ve davranışlarımızdan oluşur. Olumsuz düşünce, duygu ve inanç kalıplarıyla şekillenen çocukluğumuzun izleri gelecek yaşantımıza da yansıyabiliyor. Şişmansın, öğrenemezsin, para mutluluk getirmez yada tersi, terli kalma üşütürsün, çok gülme sonra ağlarsın, ayağına çorap giy sonra karnın ağrır, ağlarsan seni kimse beğenmez, hiçbir şeyi beceremiyorsun…

İnanç kalıplarımızı, olumsuz duygu ve düşüncelerimizi değiştirmek mümkün dersem ve yaşadığımız hikâyeleri bir daha yaşamak elimizde dersem ne dersiniz?

Nasıl diyenleri duyar gibi oluyorum. Öncelikle her seferinde yaptığınız ve başarısız kabul ettiğiniz durumları bir bir inceleyin bakalım.

Bilinçaltındaki asıl sorunlar çözüldüğünde yani davranışın ardında yatan inanç kalıpları olumsuz düşünce ve kalıplar değiştirilerek beden, ruh ve zihin sağlığınıza kavuşup yeniden dünyaya gözlerinizi açar gibi hayata merhaba diyebilirsiniz.

 e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..