Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Markalar zirvesi DÜYADER işbirliğinde yapılacak...

Markalar zirvesi DÜYADER işbirliğinde yapılacak...
 

3. Marka Zirvesi, 3 Nisan 2013’de Ankara’da iş, siyaset ve sanat dünyasını bir araya getiriyor…

Bilindiği üzere başkent Ankara’mızın, ekonomik etkinliği ticaret ve sanayiye dayalıdır. Türkiye’nin en çok sayıda Üniversiteye sahip ili olarak bilinir. Üniversite diplomalı kişi oranı ülke ortalamasının iki katıdır diyebiliriz. İşte bu eğitimli nüfus, teknoloji ağırlıklı yatırımların gereksinim duyduğu iş gücünü oluşturur. Pek çok medeniyeti barındıran bu şehir şimdi de büyük buluşmaya ev sahipliği yapacak.

International Business School ( ITEC) tarafından, 3 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Marka Zirvesi ünlü konukları ağırlamaya hazırlanıyor.

Zirve, dünya çapında birer otorite sayılan yerli ve yabancı katılımcılarıyla yine ses getirecek.

ITEC ve Dünya Yaşlılık Derneği katkıları ile yapılan zirvede bu yıl çok önemli konular ve konuklar olacak. Zirvenin Gala Gecesinde Dünya Yaşlılık Derneği Zamanı Tersine Kuranlar Ödül Törenini ve Dünya Rekoru Sürprizini; ITEC ve Pruva Ajans ile gerçekleştirecekler.

Dünya Yaşlılık Derneği  Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Saraçoğlu yaptığı  açıklamada; Gala gecesinde çok özel bir organizasyon yapma hazırlıkları içinde olduklarını, geceye renkli konuklar ve sürprizlerle farklı bir atmosfer katacaklarını belirterek coşkularını paylaştılar.

Hızla değişen yenidünya düzeninde iş dünyasına destek olmayı hedeflediklerini söyleyen ITEC Kurucu Başkanı Akın Yılmaz, “bu yıl MARKAM 2023 temasını işleyeceklerini, zirvenin içeriğiyle ilgili olarak ise şu açıklamaları yaptı;

“Birincisini 29 Mayıs 2011, ikincisini 19 Nisan 2012 tarihlerinde düzenlediğimiz ve Ankara’nın en büyük iş toplantılarından olan Marka Zirvemizin üçüncüsünü de Ankara’da organize etmenin heyecanını taşıyoruz. İlk zirvemizde 450 kişi, ikinci zirvemizde 800’ün üzerinde üst düzey katılımcı ağırlamanın onurunu taşıdık. Ankara’da bu anlamda geniş katılımlı bir organizasyon olması ve çok sayıda ünlü ismi ağırlaması ve sürdürülebilir olması ile bir ilki de Ankara’da gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Bu yılki zirve temamızı ®MARKAM 2023 olarak belirledik. ®MARKAM 2023 önümüzde ki 10 yıllık süreç zarfında dünyadaki 100 büyük global marka arasına ülkemizden de en az 10 markanın girmesini hedef alan marka zirvemizin bir yaklaşımıdır. Cumhuriyetimizin 100. Yılında gönül ister ki, 100 Global markanın 100’ü de güzel ülkemizden çıksın ve dünya bizim değerlerimizi ve kültürümüzü öğrensin. Hiç bir hedef uzak değildir, her uzak hedef küçük küçük adımlarla başlar. Bizde elimizden geldiği kadarı ile markalaşma, marka olma, marka bilincinin oturtulması, müşteri sadakatinin sağlanması konularında geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda bilinçlendirme çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Gelecekle rekabete hazır mısınız? Sözünü sloganlaştırdıklarını ifade ederek; şöyle devam etti; “Gelecek de rekabet koşulları gerçekten bu zamankinden çok daha çetin şartlarda olacak. Bu zirveler vesilesiyle işletmelerimizi ve kurumlarımızı geleceğin rekabet ortamına hazırlamayı kendimize hedef olarak belirledik. Konunun uzmanları bu yılki zirvemizde rekabet yarışında fark atmak için neler yapılması gerektiğini anlatıyorlar.”

Markalaşmayı ve tecrübeye bakış açılarını ise şu sözlerle açıkladı.
“Bu yılki zirvemizde genel olarak 2023 yılına kadar ki 10 yıllık süreçte marka olmak için ne gibi çalışmalar yapılması gerektiğini anlatıyoruz. Şuan marka olan ulusal ve uluslararası şirketlerimizin marka hikâyelerini ve tecrübelerini konunun uzmanlarından öğreniyoruz. Gelecek günler gelmeden şirketimiz, markamız ve kurumumuz için yapılması gereken çalışmalar konusunda katılımcılarımızı bilinçlendiriyoruz. Dünyada şuan yükselen bir trend olan ‘’Deneyim Pazarlama’’ kavramı üzerinde duruyor ve müşterileri sadakatinin sağlanması konusunda yeni trendleri hep beraber öğreniyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Marka olmak sadece üründe değil, hizmette, kalitede hatta kişilerin tutum ve davranışlarında bile etkili olduğu kanaatindeyim. Markalaşmak öncelikle sabır, yaptığın işi sevmek ve tecrübeye saygı duymakla başlar unutmayalım.

e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..