Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '08

 
Kategori
Psikoloji
 

İnancımız, hayatımızdır

İnancımız, hayatımızdır
 

Herkes bilmelidir ki, inanmadığımız bir şeye ulaşamayız.

Kendi kendimize inanarak, bilinçaltımızı istediğimiz sonuca ulaşacağımıza ikna edebiliriz. Bilinçaltımız bunu değerlendirecek, ve istediğimiz sonucu elde etmemiz için yardımcı olacaktır.

Evlenmek için birini ikna etmek isteyen biri, önce bunu başaracağına inanmalıdır. Başarılı olacağımıza inanırsak, hiçbir şey imkansız değildir. Başarabileceğimize ne kadar inanıyorsak başarma ihtimalimiz de o kadar fazla olur.

İnancımız güçlüyse, karşımıza çıkan güçlükler ne kadar büyük olursa olsun, üstesinden gelebiliriz.

İnancımızı isteğimize bağlı olarak değiştirebiliriz. Bunun içinde yapmamız gereken olumlu emirleri bilinçaltımıza sürekli vermektir. Güçlü duygu ve sarsılmaz bir inançla birleşen düşüncelerin çoğu, kendilerini gerçekliğe dönüştürebilir. Düşünceler ne kadar heyecan dolu ve duygu yüklü ise fikirlere o denli canlılık ve hareket kazandırırlar.

Başaracaklarına inananların başarmalarının nedenlerinden birincisi, başarıya inanmalarından aldıkları cesaretle çok çalışmalarıdır. İkincisi de, onların tüm iç ve dışa şartları, olumlu ve olumsuz olayları kendileri destek olacak şekilde harekete geçirmesidir. Atatürk, Kurtuluş savaşında, önce başarıya inanmıştı. Tüm şartları uygun hale getirdi. Sonra sonuca ulaştı.

Temelde iki tip inancımız vardır. Bunlarda olumlu ve olumsuz inançlardır. Olumlu yada olumsuz olması fark etmez, inancımız ister olumlu ister olumsuz olsun onu sürekli zihnimizde tekrarlarsak, bilinçaltımıza girerlerse, hayatımızı yönlendirirler. Fakat olumlu inançlar olumlu olaylara, olumsuz inançlar da olumsuz olaylara sebep olur. Bir arabayı almayı düşünmek, arabayı almaya, almamayı düşünmek de almamaya neden olur. Ama inançlarımızın derecesi ne kadar güçlü ise gerçekleşmesi de o kadar kesindir. Olumlu duygu ve inanç oluşturarak hayatımızda istediğimiz değişikliği yapabilir, istediğimiz gibi bir insan olup, hayalimizdeki düşünceleri gerçekleştirebiliriz. Aynı şekilde olumsuz inançlarımız da ne kadar güçlüyse o denli başarısız oluruz. Bunu yapmak Poliannacılık değildir. Sürekli kendimizin başarılı olduğumuzu düşünür ve buna kalpten inanırsak gelecekte de daha büyük başarılara imza atabiliriz. Ama düşüncelerimiz ve kendimiz hakkındaki inancımız olumsuzsa başarısızlık kaçınılmazdır.

İnançlarımız beynimiz tarafından oluşturulur fakat daha sonra bizi harekete geçiren en büyük güç haline gelir. İnancımız ve ona olan güvenimiz bilinçaltımızın çalışmasını belirler. Bilinçaltımıza talimatlar verirken ona istediğimiz talimatı verebiliriz. Biz bilinçaltımıza ne verirsek onu alır. Bir düşünceyi yada başarmak istediğimiz bir şeyi gerçekçi kılmak için ona şimdiden sahipmiş gibi davranabiliriz. Buna kimse engel olmaz. Araba almak istiyorsak, o arabayı almış, onunla ana caddede gezdiğimizi, herkesin bize baktığını, gıpta ettiğini düşünebiliriz. Bilinçaltımız bu düşünceyi mümkün olan en kısa zamanda, uygun şartlarla gerçeğe dönüştürecektir. Yani sürekli uygulama yaparak ve deneyim kazanarak bilinçaltına gönderilen herhangi bir olumlu emir, bir şekilde gerçeğe dönüşebilir. Önce düşüneceğiz, sonra uygulamaya gececeğiz.

Beynimizde olumlu ve olumsuz çok düşünceler vardır. Bu düşünceler tekrarlandıkça inançlarımıza dönüşür. Zihnimizdeki olumlu düşünce ve inançlarımız baskınsa sonuçlar da olumlu olacak, olumsuz düşünce ve inançlarımız baskınsa sonuçlar da olumsuz olacaktır. Bu inançlarımız zamanla hayatımızı belirler. Çevrenizdeki birçok insanın size sürekli olarak olumsuz düşünceler söylediklerine şahit olabilirsiniz. Bunlara inanırsanız, başarılı olamazsınız. Olumlu düşünce ve inançları baskın hale getirmek için destekleyip geliştirmek, olumsuz duyguları ise zayıflatarak ortadan kaldırmayı öğrenmemiz gerekir. Olumlu düşünmek, başarılı bir hayatın başlangıç noktasıdır. Her insan, beynindeki olumlu ya da olumsuz, hangi düşünce baskınsa, ona göre bir insan olur. O andaki insanın durumu aslında düşüncelerinin bir sonucudur. Gerçekler bunlardır ve bilmekte fayda vardır.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..