Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '06

 
Kategori
Müzik
 

İnce Saz

İnce Saz
 

İnce saz' dan Firar/ Bir sihir gibiydi şehre inerken gece / Mektubum güvercin oldu vardı gizlice / Gel diyor, geç olmadan gel, geçiyor yıllar / Madem ki yeminimiz var, madem aşk mukadder / İşte geldim, bilmesinler yarına kadar / Bil ki artık dönüşüm yok, gitti son vapurlar / Sakla beni, bulmasınlar sabaha kadar/ Belki herkesin dilinde şimdi bu firar / Belki verildi kararım, belki yoldalar /

1997 yılında kurulmuş. Eski Nisan, Eylül Şarkıları, İstanbul'a Dair, Mazi Kalbimde olmak üzere 4 albümü var. İstanbul tadında şarkılar. Tanbur, kemençe ve kanunun sıkı dostluğu. Birbirini bakışından anlayan sevgili ahengiyle biraraya gelmiş enstrumanlar.

İçten vokaller ve cok özenli seçilmis parçalar. Demek herşey o kadarda kapılmadı “günlük tatlar” rüzgarına.. Gönül telimizi titreten şarkılar yapılıyor hala. İnce Saz Klasık Türk Müziğini yeni bir tatla sunuyor. Eski bir dost gibi tanıdık yeni bir arkadaş gibi heyecanlı. Aslında sıkı bir Klasik Türk Müziği dinleyicisi olmamama ragmen (ve hatta biraz fazla abartılı ve saraylı bulurum) İnce Saz’ la birlikte tanbur taksimleri araştırır, eski tangoların plaklarını kovalar oldum. İnce Saz müziği, hani sari varak aynalardan arındırmış, Boğaz’ dan usulcacık geçen bir balıkçı teknesi sadeliği koymuş yerine. Çok güzel olmuş gönüllerine sağlık.

 
Toplam blog
: 3
: 1117
Kayıt tarihi
: 20.11.06
 
 

1974 kışında doğmuşum İstanbul'da. Okur yazarım. Istanbul'da yaşamıyorum ama en sevdigim şehirdir. İ..