Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

11 Nisan '08

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

İnebolu etli ekmeği

İnebolu etli ekmeği
 

etli ekmek


Malzemeler
Un
tuz
su
Kulak memesi kıvamından biraz sert hamur yoğurulur. 20 dakika dinlenmeye bırakilir. Bu arada iç malzemesi hazırlanır.

İç malzemesi
kıyma
2 adet soğan incecik yemeklik doğranır veya rendelenebilir.
Karabiber
Kırmızı biber
kimyon
tuz ve su
1 kase kızartıldığında üzerine sürülmesi için sıvıyağ
malzemeler bir kabın içerisinde su ekleyerek iyice karıştırılır.

Yapılışı
Hamur bezelere ayrılır unlu zeminde daire şeklinde açılır. iç malzemesi yarısına bolca sürülür ve yarımay şeklinde kapatılır. Kızgın tavada yağsız olarak pişirilir piştikten sonra sıvıyağ ile tavada yağlanır. Etli ekmeğin özelliği sıcak olarak bie kenarda biriktirmeden pişenler hemen sıcak sıcak servis edilir. Yanındada bol köpüklü bir ayrana hiç hayır diyene rastlamadım...
1 teneke yağ olmuş 23 milyon, 1 kilogram pirinç olmuş 4 milyon bu fiyatları gördükçe ben size yemek tarifi yazmayayımda ne yazayım.Fiyatlar almış başını gidiyor hükümet daha enflasyonu düşük göstere dursun. Yarında bayat ekmekten ekmek paparası yapmaya ne dersiniz. Gariban memur yiyeceği :(




 
Toplam blog
: 118
: 3309
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara