- Kategori
- Özel Lezzet Durakları
İngiliz kek

İŞTE KEKİMİZİN YAPILMIŞ HALİ BEN ÇOK SEVİYORUM
Bugün tarifini sizlerle paylaşmak istediğim bu kek iki ayrı hamurdan yapılmaktadır. Birincisi keki ikincisi üzerine sardığımız sarma pandispanya. Fakat yapması baya zahmetlidir. Çok uğraştırıcıdır.
KEK MALZEMESİ
13 yumurta
600 gr un
450 gr pudra şekeri
375 gr margarin
30 gr kabartma tozu
25 gr kakao
KEKİN YAPILIŞI
13 yumurtanın sarısı bir kaba beyazı başka bir kaba ayrılır beyazına sarısı hiç karışmadan çırpmaya uygun bir kapta kalır ve sadece beyazı çırpılır iyice köpürüp yoğurt kıvamına gelinceye kadar sonra şeker ilave edilir ve çırpılır daha sonra un kabartma tozu ve yumurta sarısı ilave edilir yine 1 dakika çırpılır ve eritilmiş margarin ilave edilir 1 dakika daha çırpılır.
Fırın tepsisinin altı kağıt serilerek yapışması önlenir ve tepsi tam ortadan bir karton parçası ile ikiye bölünür. Yarısına kek hamurunun yarısı dökülür diğer yarısına ise kalan kek hamuruna kakao ilave edilir ve kakaolu hamur dökülür ve 150 derece ısıtılmış fırına sürür. Ortalama 30 dakika içinde pişer.
SARMA PANDİSPANYA MALZEMESİ
20 yumurta
400 gr un
300 gr şeker
30 gr Kabartma tozu
100 gr su
SARMANIN YAPILIŞI
Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır beyazı tek çırpılır yine yoğurt kıvamına gelince şeker ilave edilir, 2 dakika kadar çırpıp şeker eritilir ve diğer tüm malzemeler ilave edilir 2 dakika kadar çırpılır yine önceden altına kağıt serilmiş tepsi içerisine 1 cm inceliğinde dökülür ve güzelce yayılır. 180 derece ısıtılmış fırında tahminen 10 ile 15 dakika arasında pişer. Piştikten sonra üzerine nemli bir bez örtülür ve yarım saat kadar dinlenir.
KEKİN SARILMASI İÇİN MALZEME
500 gr çokokrem
200 gr elma yada kayısı marlelatı
200 gr Hindistan cevizi
KEKİN SARILMASI
Sarma pandispanyayı tepsiden çıkarırız altındaki kağıdı söküp kağıdın üzerine sereriz. Çokokremi ince bir şekilde süreriz. Bu arada kekimizi de üzerlerini düzgün şekilde keser düzleriz birinin üzerine çokokrem sürer diğerini sürmeden onun üzerine koyup yapıştırırız. Kenarlarını düzgünce keser ve dört eşit parçaya böleriz. Bu dört paçadan ikisini uzunlamasına önümüze alır yine inve bir kat çokokrem süreriz diğer iki parçayı yeniden üzerine siyahın üstüne beyaz beyazın üstüne siyah gelecek şekilde yapıştırırız toplamda iki baton kek elde ederiz bu batonların üzerini çokokrem sürdüğümüz sarma ile sarar ve en üstüne de marmelatı fırça yardımı ile süreriz. Onun üzerine ise bolca Hindistan cevizi atar baton kekimizi dilimleriz 16 ile 18 dilim arası kek elde ederiz. Yapmayı dener de bir sorunla karışlaşırsanız 546 278 17 11 den bana ulaşa bilirsiniz. Yada ( aahmetbozdagg ) @hotmail.com dan yazabilirsiniz. Yada bir pastaneden alıp keyifle yiyebilirsiniz… AFİYET OLSUN