Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '08

 
Kategori
Dünya
 

İngilizlerin işçi talebi

İngilizlerin işçi talebi
 

Ey işsiz Türk Gençliği…

Tıpkı Atatürk’ün söylediği gibi…

Birinci Vazifen Türk İstikbalini kurtarmak ve korumak değil!

İngiltere’nin alacağı iş gruplarını kontrol ederek, İngiltere’ye kapağı atmaktır!

Ne iş olsa, nasıl olsa yaparsın! Tahsilin pek bir önemi de yok! Sen Mühendislik okuyup, hademelik yapmaya alışmış bir toplumun ahvalisin!

Evet, gazetelere yansıyan şu küçücük habere bir bakalım;

Bakın İngiltere ne yapıyormuş!

AB üyesi olan ülkelerin dışından göçmen işçi alacakmış.

İngiltere hangi mesleklerde göçmen alacağını açıklamış.
İngiltere'nin gelecek dönemde puan sistemine bağlı olarak AB üyesi ülkelerin dışında kalan ülkelerden göçmen işçi kabul edeceği meslek gruplarını yeniden belirlemiş.
İngiltere'de sıkıntısı çekilen yeni meslekler listesinde doktorlar, hemşireler, kimya ve inşaat başta olmak üzere bazı mühendislik alanları, matematik ve İngilizce öğretmenleri, gemi ve hovercraft mürettebatı, veteriner ile jokeyler ve at eğitmenleri bulunuyormuş.
Bir düşünün, dünyanın en yayılımcı politikalarını izlemiş, emperyalizmin beşiği olan bir ülke, dilini vatandaşlarına öğretmek için, dışarıdan öğretmen talep ediyor! Yani acınacak bir durum!
İngiliz Parlamentosunun muhalefetteki Muhafazakâr Parti sözcüleri, hükümetten öncelikle İngiltere'ye her yıl kaç göçmen işçi kabul edileceği konusunda politika belirlenmesini istemiş.
Bunun anlamı, nereden, nasıl ve hangi dalda işçi alacağını herkese açıkla, bunu parlamentoda tartışıp, kimleri almayacağımıza birlikte karar verelimdir.
Listenin, yeni göçmen işçi politikasının Kasımda uygulanmaya başlamasıyla birlikte geçerli olmasının beklendiği ayrıca bildirilmiş. İngiltere Sınır ve Göçmen Bakanı Liam Byrne, sistemin Avustralya'dan esinlenilerek hazırlandığını ve İngiltere'ye çalışmak üzere gelmek isteyen göçmen işçilere niteliklerine göre puan verilmesinin öngörüldüğünü kaydetmiş.
Sistemin tümüyle İngiltere'de belli meslek gruplarında çekilen sıkıntıyı gidermeye yönelik olduğuna dikkat çeken Bakan Byrne, "Sistem sadece bizim istediğimiz kişilerin ülkemize gelip çalışmalarına olanak verilmesine yönelik olarak hazırlanmıştır, diyerek birde itirafta bulunmuş!

Devam eden bakan Byrne; bu nedenle de bizim ihtiyaç duyduğumuz meslek alanlarının listesi yapılmıştır" demiş.
İngiltere'ye göçmen işçi olarak girmesine izin verilebilecek kişilerin belli mesleklere mensup olmalarının yanı sıra İngiltere'de lise bitirme derecesine denk eğitim almış olmaları gerekiyormuş.

Ayrıca yeterli İngilizce bilgisine sahip bulunmaları ve kendilerine yılda en az 24 bin sterlin ödemeye hazır bir iş yerinden teklif almaları gerekiyormuş.

Bu kişilerin ilk maaşlarını alacakları güne kadar kendilerine yetecek toplu parayı İngiltere'ye getireceklerine dair garantiler sunması da gerekiyormuş.

İstemedikleri bir analarının nikâhı kalmış! İşte emperyalizm!

Dünya ülkelerinin gariban işsizlerini sömürmek için sanki büyük bir lütufta bulunuyormuş gibi, bu istek ve arzularını tüm dünyaya bakan düzeyinde bir yetkili aracılığı ile açıklıyorlar.

Şimdi bu çağrıya katılmak için dünyanın dört bir yanından on binlerce insan İngilizlerin kapısını aşındırırlar.

Yoksulluğun ve işsizliğin gözü kör olsun!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..