Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '08

 
Kategori
Dünya
 

İngilizlerin teröre bakışı

İngilizlerin teröre bakışı
 

ABD ve payandası İngilizler Irak’ı niçin işgal ettiler?

Sözde Irak’ın elinde bulunan kitle imha silahlarını yok etmek ve Irak Lideri Saddam Hüseyin’in Terörizme verdiği desteği kesmek ve Saddam’ı cezalandırmak için.

2003 yılından beri Irak ABD ve payandaları tarafından işgal altında!
Bu güne kadar Kaç Irak’lı sivilin öldüğünü biliyor musunuz?

Bilmenize de gerek yok. Nihayetinde onlar Irak’lı. Ne olacak bir milyon civarındaki Iraklı ölmüş, onun en az üç beş katı sakat kalmış!

ABD ve onun payandası İngilizlerin umurunda mı?

Terörizmden en fazla etkilenen ülke, kuşku yok ki Türkiye başta gelir. Sonra İngiltere, ABD, İspanya sıralanırlar…

Terörden bu kadar zarar görmüş olan ve yıllardan beri yok yere Irak’ı işgal eden, hala Irak’lıların ölümüne seyirci kalan bir toplumun, basını, sivil toplum kuruluşları ile Terör konusunda daha hassas davranmalarını beklemek doğal hakkımız değil mi?

Yok, ilahi bizim damarımıza basacaklar! Kendilerinin dışındaki herkes kötü, bir bunlar iyi. Çünkü bunlar dünyanın Jandarması(!)

Ülke içinde bu kadar bölücü hareketlerin olduğu bir dönemde, iktidar ve devlet bir şey yapmıyorsa (Kürtlere soykırım iddiası, Terörist başına özgürlük, özerklik, Kürtçe eğitim istekleri gibi) İngilizlerin böyle bir tespitte bulunmaları gayet normal değil mi?

Bakar mısınız İngilizlerin şu yaptıklarına;

İngiltere’de yayınlanan savunma dergisi Jane's Defence, 'Askeri ve Güvenlik Değerlendirmeleri' başlıklı raporunda ‘Türkiye'nin siyasi liderleri' başlığı altında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal, MHP lideri Devlet Bahçeli ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ardından, listenin 6. sırasında bölücü başına da yer vermiş.

İngiltere'nin PKK'yı terör örgütleri listesine almasına rağmen, İngiliz askeri dergisinin PKK ve Öcalan konusundaki bu değerlendirmesi, Avrupa'daki bazı çevrelerin terör konusundaki çifte standardını da gösteriyor.

Bu kadar terör örgütüne hoş görü ile bakabilen İngiliz Askeri dergisi, acaba kendi ülkelerine yıllarca kan kusturan Ira isimli terör örgütü hakkında ne düşünüyor?

İngilizlerin kendi Terör Örgütü Ira hakkında nasıl bir mücadele yaptıklarını, bu mücadele için ne kanunlar çıkarttıklarını bilmeyen var mı?

İye de o zaman bu derginin yazdığı nasıl bir aymazlık?

Türkiye'nin siyasi liderleri arasında Öcalan'ın ismine de yer veren dergi, Afganistan bölümündeki siyasi liderler arasına Taliban lideri Molla Ömer'i ve el Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'i almamış.

İngiliz’in onlarla ilgili bir sorunu yok ki! Onların sorunu bizimle! Kurtuluş savaşından kalma kuyruk acıları hala devam ediyor. Böyle giderse kuyruk acıları da hiç bitmeyecek!

Bu kadar açık, seçik destek verilen terör örgütüne maddi ve manevi desteklerini de esirgemiyorlardır her halde!

Terör eylemleri nedeniyle ölen İngilizler insan da, sanki bizimkiler değil!

Bir gün AB ülkeleri, kendi kazdıkları kuyuda boğulacaklar! Bu zamana kadar destek verdikleri terör örgütü çok yakında başlarına iyice dert olacak. Biz ülke olarak Terörle mücadele etmeye alıştık! Onlar bu kadar desteğe rağmen, terör silahı kendilerine dönünce ne yapacaklar bakalım?

Herkese terörden uzak, sağlık, mutluluk ve refah dilektlerimle….

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..