Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

İnsan hayatı

İnsan hayatı

Sevgili Okurlarım: Umutlarla dolu olarak ve hayallerimiz ve tutkularla yaşamayı isteriz hepimiz hayatımızı. Bizleri böyle hissetmeye ve davranmaya yönelten hedefimiz hayatta genel olarak mutlu olmak beklentimizdir.

Şurası çok açık ki, her birimiz hayatımızı yaşamak için dünyaya geldik. Ancak hayatımızı yaşarken hep üzgün veya hep sevinçli olmamız mümkün değildir. Bu açıdan hayatımızda olan biten her şeyin bir denge ve düzen içinde ilerlemesini istememiz olağandır. Bu bakımdan kader çizgimiz içinde kendi hayat düzenimizi çalışmamızla tayin etmeye çaba harcamamız bizler için en başta gelen doğru olacaktır.

İsmail Paşa gibi arkan varsa eğer.. Bir dönemin Edirne Valisi İsmail Paşa, zulüm yapan eşkıyadan halkını korumak amacıyla her çeşit silah taşınmasını yasaklar. Bu maksatla halkın elindeki bütün silahları toplatır.

Av meraklısı bir geç bir gün bir dağda güzel bir ceylana rast gelir. Bir ara elini arkasına götürür silahını çekip, ceylanı vurmak ister. Fakat bir anda silahsız olduğu hatırına gelir. Ve kendi kendine şöyle söyler:

“Kaç bakalım ceylan kaç! İsmail Paşa gibi arkan varken, senin sırtın yere gelmez!”

Sevelim, Sevilelim: İnsan doğası gereği sevmeye ve sevilmeye ihtiyaç duyar. Bizler sevgi dolu bir insan olduğumuzda ve sevgimizi gerek yakınlarımıza gerek çevrenizdeki insanlara gösterdiğimizde sevilir ve mutlu oluruz. Bu nedenle yaşamda her şeyi olduğu hali ile anlamaya çalışmalı bizim dışındaki insanlardan başlayarak canlı cansız her şeye sevgi göstermeliyiz. Onun için kalbinizden sevgi hiç eksik olmasın. Severek ve sevilerek kalınız diyorum.

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..