Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '08

 
Kategori
Felsefe
 

İnsan kokusu

İnsan kokusu
 

Insanlarin ten kokusundan nefret edecek milyonlarca hayvan bulabilirim. Ama konusamazlar.


Herhangi bir hayvanin bir insan icin" bu hayvan ne kadar da pis kokuyor boyle " dedigini duyar gibiyim.

Hey siz pis kokuyorsunuz.

Istediginiz kadar inancli olun, istediginiz kadar yikanin, temizlenin. Kokuyorsunuz. Hem de pis pis insan kokuyorsunuz.

Bu belki hayvanlar tarafindan duyulan en rahatsiz edici koku olmali. Ne zaman insan kokusu varsa, hayvanlikta orada son buluyor. Hayvanlara kotu ornek oluyoruz.

Bizim istedigimiz gibi olan hayvanlari da seviyoruz. Onlara evcil hayvan diyoruz. Isimize yaradiklari icin.

Gunah kecisi gibi dovmekten oldurmekten zevk aliyoruz. Oldurecek sey kalmayinca, kendimize zarar veriyoruz. Hayvanlari sucluyoruz. Hayvanligi hor goruyoruz.

Insan, oyle pis bir hayvan ki, kendi kokusunu begenmeyip, baska hayvanlarin pisliginden, idrarindan, sidik torbasindan, diskisindan, ureme organlarindan kendine parfum uretip kokusunu bastirmaya calisiyor. (misk kokulari)

Kiliselerde buhurdanlikla kendi kokusunu bastiriyor.

Camiilerde (eskiler bilir) karanfil yakilir. Arap, Afrika, Uzakdogu alemi camiilerinde, Fas, Tunus, Misir, Cezayire giderseniz buhurdanlik vardir. Hala bir cok Camiide Turkiye disina cikarsaniz Buhur vardir. Genel de karanfil, gulsuyu yapraklari yakilir. Islamda karanfil ve gul o yuzden fazla tutulur. Toplu ibadet yerleri insan kokusu daha cok belli olur. Bir cok ulkelerde ayaklari kokmasin diye evde ayakkabi cikartma huyu yoktur.

Askerde cogunuz bilirsiniz. Cadirda ya da kogusta yatarsaniz. Sabahin serinliginde yuzunuzu yikayip temiz hava alirsaniz tekrar kogusa veya cadira donerseniz, o pis insan kokusunu tekrar duyarsiniz. Ustelik askeriye de herkes zoraki banyo yapmistir. Herseye ragmen insan kokar.

Cogumuz bir rus, bulgar alman insaninin domuz gibi koktugunu soyleriz. Cunku domuz yediklerini biliriz.

Bir Turk de Almana gore belki de teke gibi kokuyordur. Hicbir halk digerine pis koktugunu soylemez ama kendi kendine soyler, cunku ayiptir ve o da insandir sonucta. Yuzune soylenmez. Bir ten kokusu hep vardir.

Halk otobuslerinde oyle pis kokariz ki yabanci insanlar bizden igrenir. Ama soyleyemez. Ter kokuyoruzdur.

Ama temizligimizle ovunuruz.

Birakalim insanlari. Hayvanlar. Hayvanlarin dili olsa da soylese.

Bir beygir kokusu bazen daha guzeldir. Su an bulundugum isyerimde, bir musterim var. Muhasebeci. Hayvancilik yapan bir koyde. Cok temiz bir insan herseye ragmen nereye gitse, teke gibi koyun kokuyor. Sigir kokuyor eksi eksi. Adam vergi dairesinde bu kokuyla gidiyor. Butun koyun muhasebecisi. Hayvan kokusu ne kadar temizlense de vucuduna islemis. Inancli olmasi temizlenmesi o kokuyu engelleyemiyor. Insanin vucut derisi kokuyor. Camasir makinesine soksaniz ten kokusu cikmaz.

Benim esim Endonezyali, Halk otobuslerinde insanlarin koktugunu cabuk anliyor, Farkli bir irkin insani hissediyor bu kokuyu. Turk insani da kendine has kokuyor ama farkinda degil.

Bir gun misafiriniz geldi. Tuvaletinizi kullandi. Gittikten sonra Wc deki koku, sidik kokusu degisti. Bunu farketmisssinizdir. Peki biz bu kokuyu neden farketmiyoruz ? Kendi insan kokumuza alismisiz da ondan.

Baska insanlarin irki farkli olunca yedikleri de farkli, Kokulari da farkli. sidik kokulari da.

Atlar, yaban atlari, beygirler insan kokusunu cabuk farkederler. Eskiden mustang(yabani at) yakalayicilar 2 hafta at ustunde at kokusuna sinipte beygir yakalardi. Cunku, yaban atlari bir insanin suruye yaklastigini 100-200 metreden farkediyordu. Insan kokusu farkediliyordu . Hayvanlar bu kokunun farkinda. Tek farketmeyen bizleriz belkide.

Bugun hayvanlarin yerine konusursak. Sizi gidi pislikler. Bir tekeden daha fena kokuyorsunuz. Baska hayvanlara da zarar veriyorsunuz. Siz sabunla deterjanla parfumle pis kokunuzdan kurtulacaginizi mi saniyorsunuz. Insanoglu Insanlar. Hayvanlik bizde kalsin.

 
Toplam blog
: 20
: 4653
Kayıt tarihi
: 31.08.08
 
 

1969 Bulgaristan dogumluyum, 1978 de Istanbula gocmen geldik. Ilkokul-Orta ve Lise ve acikogretim Un..