Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '11

 
Kategori
Güncel
 

İnsana yatırım

İnsana yatırım
 

İlk kez bu seçimlerde insan unsurunun öne çıkmaya başladığını görüyoruz...Seçim meydanlarında ilk kez insana dair söylemler duymaya başladık..Anneye şu kadar, öğrenciye şu kadar, özürlü hastaya bakana şu kadar para veriyoruz diyen de var, her aileye altı yüz lira vereceğiz diyen de, kredi kartı benzeri harcama kartı vereceğiz diyenler de var..  

Anlıyoruz ki, dünya'da artık kapitalizm tek başına bir güç olmaktan çıkmaya hazırlandığını görüyoruz. Kapital gücü oluşturan, üreten de tüketen de insan olduğuna göre dünya'nın ve kapital'in asil yönetimi ve sahibi insan'a aittir..  

Durum böyle olduğuna göre insana yapılacak yatırımın kaçınılmaz olduğu ortaya çıkıyor..İnsanlar, sömürüldüğünün farkına yeni yeni varıyor..Başta Bankalar olmak üzere, tüm tüketim ürünlerine varıncaya kadar gerek dolaylı, gerekse direkt olarak gerçek değerinin bir bölümü büyük patronların nemalandığını görmeye başladı artık sade vatandaş. Ödenen her faturanın doğal vergilerin bir bölümü dolaylı şekilde dünya'yı yöneten on, bilemediniz yirmi, dolar milyarderlerine aktığını hissetmeye başladı insanlar.  

Yeni dünya düzeninde "Önce insan" anlayışı bağlamında başta sosyal güvence olmak üzere birçok sosyal hakların öne çıkması bundan böyle Kapitalizm anlayışının olmazsa olmazı olacaktır..Bu itibarla eli kulağında önümüzdeki seçimler ve sonrasındaki seçimlerde hep insan unsuru öne çıkacaktır doğal olarak..Seçmen artık önceki yıllarda olduğu gibi statükocu liderden yana değil, insana dair yatırım vaad eden liderlerden yana olacaktır..  

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..