Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '11

 
Kategori
Güncel
 

BTK

BTK
 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu


Btk; açılımı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu diye bir kurum var. Kurumun kuruluş amacı internet sayfalarında yazdığına göre; elektronik haberleşme sektöründe rekabeti düzenleyen, engelleyici faktörleri ortadan kaldıran, bozucu ve kısıtlayıcı problemleri gidermeye çalışan, işletmelerin mevzuatı için tedbir almak gibi yükümlülüklerini yerine getirmesini sağlamakmış. Abonelerin yani kullanıcıların haklarını gözetip savunması konusunda yardımcı olmakmış. Bunun gibi bir sürü başlık altında bilgi verilmiş sitede. Yani kurumun amacı biz internet kullanıcılarının haklarını savunmak, yanlışlıklar konusunda bizlerin yanında olup hakkımızı savunmak.  

Kurumun internet web adresi: http://www.btk.gov.tr/ bu adreste kurum hakkında her şey var.  

Bu kurumun; Türkiye’de işi çok zor, çünkü burada siyasi baskılar ve kanunların işleyişi bu kurumun işini yapmasını engeller. Yasak ve sansür internetin her noktasını sarmış durumda. Birinin dava açmasıyla veyahut siyasetten birilerinin baskısı ile internet sayfaları kapatılabiliyor yöneticileri para ve hapis cezası çarptırılabiliyor.  

İnternet bağlantısı evinize istemimiz dışında verilen bir hizmet değil. İnternet bağlantısı özel bir teknoloji. İsteyen birey gidiyor bilgisayar alıyor modem alıyor ve bir internet servis sağlayıcı ile anlaşıp evine bağlantısını kurdurtuyor. Başkasını rahatsız etmediği sürece başkasının özgürlüğünü ve haklarını gasp etmediği sürece dilediği gibi kullanıyor. Televizyon gibi radyo gibi evlere sınırsız ücretsiz verilen bir hizmet değil ki.  

İnternet bağlantısını istersen gelip bağlıyorlar. Ben bu yüzden internet yasaklarına sansürlerine karşıyım. Evime ücretini vererek aldığım bir hizmet, neden yasaklanır sansürlenir anlamıyorum.  

 
Toplam blog
: 120
: 522
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

His kaybı olmayan, sol tarafı felç, tekerlekli sandalyeli bir bedensel engelliyim... 1996 yılında..