Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

25 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

Akılcı olalım!

Akılcı olalım!
 

Olaya doğru tesbitler koyalım.

Ülke bütünlüğüne yönelik hain saldırılardan sonra verdiğimiz şehitler yüreğimize acı düşürdü! Ülkenin her yerinde halk ayağa kalktı, ellerinde bayraklar sokaklara döküldü. Bu kalabalık öfkeli, belki çok gerekli olmayan savaş çığlıkları atıyorlar ama onların verdiği mesaj açık; bu ülke bölünmez diyorlar. Ülke bütünlüğüne barışa kurşun sıkanlar cezalansın diyorlar! Bu noktadan sonra artık dış baskılar ne olursa olsun hükümet kanadı ve iktidar bunu görmezden gelemez!

Reddedilemeyecek kadar basit olan ilk gerçek, ayrılıkçı hainlerin Kuzey Irak'da yuvalandığıdır. Şu ana kadar bizi oyalayan ABD, ülkede iktidarı olmayan Bağdat'taki merkezi hükümet ve en son olarak Kuzey Irak'taki sinsi yerel yönetim ne derse desin, teskere kullanılmalı ve tehdit sığındığı yerde bastırılmalıdır. Yayın organlarından gelen istihbarata göre artık eşkiya uzaklardaki çok afişe olmuş Kandil dağında değildir. Anlaşıldığı kadarı ile sınır şehirlerindei hücre evlerinde saklanmaktadır. Sınıra kadar karayollarında araçlarla taşınmaktadır. Peki bunların faaliyetlerini peşmergelerin bilmediğine nasıl inanmak mümkünmüdür? Bugün ki gazetelerde Hakkari'de Yeşilova karakolunu basma girişiminde iken püskürtülen teröristlerin yaralı ve ölülerini beraberlerinde Kuzey Irak'a kaçırdıkları ve kamyonlarla Diyala bölgesindeki hastanelere taşındıkları yazılmaktadır. Demek ki PKK Kuzey Irak'ta serbestçe sığınak bulabilmekte ve hareket edebilmektedir.
Artık yalanlara kulağımız tıkalı olmalıdır. Destekçilere hak ettikleri gerekli cevap verilir. Hükümetin sürekli milleti tahrik eden, taciz eden kuzey Iraklı yerel yöneticilerin ağzını kapatması zamanı gelmiştir. Bin yıllık devlet geleneğinden biliriz ki bu yörenin aşiretleri güce saygı gösterirler, gücünüzü göstermezseniz bunu yanlış olarak zayıflık algılarlar.

Ayrıca basının da bu aşiret liderlerine sürekli mikrofon uzatıp bunların zerre kadar değer arzetmeyen sözlerini Türk milletine yansıtıp onu daha fazla rahatsız etmemesi gerektir. Geçmişte Saddam döneminde bu sözde liderlerin TC ile alt seviyede görevlilerle ancak görüşme yapabildikleri unutulmamalıdır. Teröre destek verenlere ekonomik yaptırım uygulamada geç kalınmamalıdır! Bu bölgeye verilen elektrik hemen kesilmelidir!

Üzüntümüz böyle bize naçizane kendi görüşlerimizi yazmamıza sebep oldu, sonuç olarak öfkemizin esiri olmadan akılcı olalım ve gerekeni sözde kalmadan hemen yapalım! Dost düşman neler yapabildiğimizi görsün artık!

 
Toplam blog
: 19
: 884
Kayıt tarihi
: 08.08.06
 
 

Bu ülkenin meraklı, toplumsal sorumluluk sahibi, zeki,aydın, duyarlı, yeniliğe açık insanları ile ha..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara