Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '15

 
Kategori
İlişkiler
 

İnsandaki çirkefi uyutun uyanmasın

İnsandaki çirkefi uyutun uyanmasın
 

Çirkeflik bir tür hastalıktır.


İnsandaki çirkefi uyutun uyanmasın

Kabuğundan çıkmasın, kapıya dayanmasın.

İyi kötü dengede yürüttüğünüz şeyler,

Pis bir kara deliğe düşüp ziyan olmasın.

Ş.U.

İnsanın gözle görülen ya da görülmeyen türlü türlü hastalığı var. Bu hastalıkların bir kısmını kendisi de, diğer insanlar da bilir. Bir kısmını kendisi bilir diğer insanlar bilmez. Bir kısmını diğer insanlar bilir kendisi bilmez. Bir kısmını da ortaya çıkıncaya, net belirtiler gösterinceye kadar kendisi de dahil kimse bilmez.

Bunların bir kısmının çaresi zamandır. Zamanla kendiliklerinden iyileşirler. Bir kısmı teşhis ve tedavi gerektirir. Bunların bir kısmının tedavisi kolaylıkla yapılır, bir kısmının çok iyi bir uzman desteğiyle giderilmesi gerekir. Bir kısmı da kolay kolay iyileşmez. Bir süre için belirtileri zayıflatılsa da zaman içinde nükseder. Tekrar ortaya çıkar.

Bir kısmı bulaşıcıdır ve karşıdakilere de bulaşır.

Çirkeflik bir tür hastalıktır. Kimi insanlarda aşağılık kompleksiyle, kimilerinde üstünlük kompleksiyle, kimilerinde cahillikle, kimilerinde kıskançlıkla, kimilerinde de başka şeylerle arkadaştır ve genellikle kendini çok iyi gizler. Nedenleri tam olarak giderilmediği sürece kolay tedavi edilmez.

Çirkef insanın teline dokunulduğunda ortaya çıkar. Lambanın kötü cini gibi bir anda kendini gösterir. Olmadık saldırılar yapar, bahaneler bulur ya da uydurur, beklenmedik zararlar verir. Kolay kolay insanın yakasını bırakmaz.

Bir kere birine karşı ortaya çıktı mı ikinci, üçüncü, beşinci kere de çıkma olasılığı da vardır. Birini kafaya taktı mı dengesiz arayışlarla su yüzüne çıkmak için bahane kollar.

Hele bir de karşısındakinin çirkeflik karşısında boyun eğdiğini, taviz verdiğini görürse gelecekte ve yeni bahanelerle yeniden atak yapmanın zemini hazırlanmış demektir. Bu nedenle çirkefliğe muhatap olmuş insanın ciddi ve doğru bir duruşla kırmadan, dökmeden onu bertaraf etmesi neredeyse tek çözümdür. 

Bu tür eğilimleri olan kimseleri çevremizde görüp tanıdıktan sonra yapılabilecek en güzel şey çirkefliklerini uyarmadan, uyandırmadan onları idare etmektir. İdare edildikleri sürece ciddi sıkıntılar ortaya çıkmaz. İdare edilemeyecekleri yer ve zamanlarda da en iyi çare kendilerinden uzak durmaktır.

Çirkefliğin temelinde olumsuz duygular, cehalet vardır ve kolay giderilmez.

Aslında sık sık çirkefliğe başvurup insanları rahatsız eden birinin bu hastalığını gidermeye çalışmak da kan bağınız, çok özel bir nedeniniz yoksa yani mecbur değilseniz hem kolay olmaz, hem de gerekmez.

Çirkef kişi bu yanını ortaya çıkardıkça aklı başında kimseleri etrafından uzaklaştırır ve yalnız kalır. İnsanların dostluğunu istemesi halinde de çirkefliğini törpüleme ya da daha derine gizleme gereği duyar.

Aslında onun için en doğru olanı budur ve yapabileceği başka bir şey yoktur.

 

 

26.10.2015 10:53

 
Toplam blog
: 284
: 245
Kayıt tarihi
: 21.06.14
 
 

Yaşadığımız evrenin oldukça zengin bir yer olduğunun farkındayım.  Bu zenginliğin çok az bir kısm..