Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İnsanların arkamızdan saklı gizli konuşması bizim yararımızadır

İnsanlar bizimle ilgili olumsuz ya da duymamızı istemedikleri şeyleri sizce yüzümüze karşı söyleyebilirler mi? Daha doğrusu söylemeleri uygun olur mu? Arkamızdan gizli gizli söylenen şeyler iyi şeyler olabilir mi? Bizimle ilgili kötü şeyleri  yüzümüze karşı niye söylesinler? Hadi kıvırtmayın, hiçbirimiz istemeyiz bunu!

İnsanlar arkanızdan, yaptıklarınızı konuşurlar. Sizin arkanızdan konuştuklarına göre benden bahsedecek değiller her halde. Ya yaptığınız iyi şeyleri anlatırlar ya da kötü şeyleri; ve yahut yalan yanlış  uydururlar. Siz hangisine karşısınız? “Hepsine de karşıyım, arkamdan konuşmasın kardeşim!”

Niye bu kadar feveran ediyorsunuz? Yalan söylüyorsa ağzını burnunu kıralım; ama doğru söylüyorsa yaptığınız iyi ya da kötü şeylerin konuşulması sizi niye rahatsız ediyor? İyilikler sizi yüceltir. Kötülükler ise yapıyorsanız birileri de anlatacaktır elbet; yanınıza kar mı kalsın? K…çın görünse bile donunda sakladığın bıçak ortaya çıkmalı. Ama neyin kötü şey olduğu konusunda da anlaşmalıyız tabii ki.

Adam diyorsun ağzının içinde konuşuyor. İma ediyor, mış gibi yapıyor, kulağına söylüyor, söyleyemiyor ezilip büzülüyor, dolaylı anlatıyor… Bir türlü açık konuşamıyor. “ Erkeksen açık konuş, erkeksen yüzüme karşı konuş” diyorsun. Hali’in yanında senin Halil’in karısıyla yattığını yüzüne karşı söylesin ister misin? Kan gövdeyi götürsün, aile faciası olsun ister misin?

Hangimizin yamuğu yok ki? Arkamızdan yamuklarımızı konuşuyorlar. Cevdet’in parasını vermemişsin, onu konuşuyorlar. Onun karısını yoldan çıkar, bunun parasını verme, şuna kötü davran sonra arkamdan konuşuyorlar de. Sittir git! Değil arkandan g…ünden bile  konuşurum!

Sizce örneğin sağlığında Yunus Emre’nin arkasından konuşulmuş mudur? Konuşsan ne diyeceksin ki. Demek ki bir nane yiyorsun ki insanlar da dedikodunu yapıyorlar. E niye yüzüme karşı konuşmuyorlar? Yeleğinle burnunu siliyorsun, herkesin içinde yüzüne karşı söyleyelim ister misin? Unutmayın arkanızdan konuşulanlar yanlış yaptığınız şeylerdir. İnsanlar sizden korkarlar, bir kötü olay çıkar diye çekinirler, ayıp olur derler, rencide etmek ve rencide olmak istemezler ve bu nedenlerle sizle ilgili olumsuz şeyleri yüzünüze söyleyemez arkanızdan gizli gizli konuşurlar. Yani bütün bunlar aslında sizin iyiliğiniz içindir. Hiç konuşmasalar değil mi? Yapmışsın, onlar da görmüş, duymuşlar nasıl saklasınlar? Siz insanlara kötülük edin, bilen duyan konuşmasın öyle mi?

Neyi söylemeyeceksiniz biliyor musunuz? İki sevgiliyi gördünüz. Hangi halde görürseniz görün. Böyle bir şeyi açık eden kimse dünyanın en şerefsiz adamıdır. Fakiri gördünüz, adamın pantolonu yırtık, vücudunda bir bozukluk var (pipisi küçük mesela), çocuğu olmuyor, erkekliğinde sorun var, kızı/oğlu psikolojik rahatsız falan. Böyle şeylerin dedikodusu olmaz ki. Adamın pipisi sertleşmiyor diye muhabbet mi olur ya.

Ama ben şahsen kadının araba tekerleği gibi kalçasını konuşurum; tıp var, gitsin çaresine baksın. Kızcağızın çarpık bacakları dedikodu mevzu olur mu ya! İnsanlar arkanızdan yüzünüze karşı söyleyemediklerini söylerler. Yüzünüze karşı söylenemeyen şeyler de ya bir ayıbınız ya da hatanızdır. Söylenenlerin doğru olmaması bile sizi haklı çıkarmaz. Herkes bildiği her şeyi söyleseydi dünya savaşı çıkardı. İnsanların bizim bilmediğimiz hangi ayıplarla, hatalarla yaşadıklarını siz biliyor musunuz?

Acaba arkanızdan sizinle ilgili gerçekte olmayan şeyleri mi söylüyorlar? Yedi köyün ağası düğünde dilenciye sadaka verir gibi 10 lira takı takmışsın. Millet de bunu ağzına dolamış. Bu şimdi arkandan konuşmak mı oluyor? Yedi köyün ağası düğünde 10 lira takar mı? Bu tabii ki konuşulur. Ben olsam yedi köye dandili dastan ederdim. Cami inşaatının çimentosunu çalıyorsun, rezilliklerinizi konuşmayalım mı? Oturduğun 5 katlı evi rüşvetle yaptın; yüzüne karşı konuşalım da kanlı bıçaklı mı olalım?

İnsanlar arkalarından konuşulmasını istemiyorlarsa mutlaka korktukları bir şey vardır. Bu durum ortaya çıkar diye panikliyorlar. Konuş benim arkamdan. Her şeyi söyle. Yalan olmasın yeter. Gördünse biliyorsan ya da belgeliyorsan ben ayıplarımla da yüzleşirim. Yalnız bu konuşacağın konular nedeniyle ben değil ama ilgili kimseler zarar görmesinler. Söylediğin yanlış sözleri, yaptığın yanlış işleri elbette gören bilen konuşacaktır.

Yüzümüze karşı konuşsalar daha kötü olacak. Arkamızdan konuşulanların bir kısmını duymuyoruz Konuşulmuş ama ne denildiğini bilmiyoruz. Suya yazılan yazı, unutulur gider. Yüzümüze karşı konuşulsa ayıplanacak, rencide olacağız. Yediğimiz naneyi herkesin bildiğini bilmek bizi rahatsız edecek. Bazı şeyler açık edilip yüze karşı hiç konuşulamaz. Kan çıkar valla. İnsanlar sizden korktukları için değil sizi düşündükleri için yüzünüze karşı konuşmuyor olabilirler.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..