Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '07

     
    Kategori
    Psikoloji
     

    İnsanoğlu

    İnsan ne kadar garip bir yaratık diye düşünmüşümdür çok kez. Anlaşmazlıklar, kavgalar, dövüşler vs vs vs... hemen her gün bir dünya insan bir dünya problemleri yaşamakta.Hepsinin de istediği şeyler yukarıdan bakıldığında ortak gibi gözükmekte. Daha iyi bir yaşam, daha çok para, daha huzurlu bir aile, ev , iş ve araba gibi şeyler...

    Peki neden bu derece ortak emeller var iken bu derece ciddi sıkıntılar olmakta. Geçmişimizde yatan ve ortak olduğunu düşünebileceğimiz bir haset mi söz konusudur acaba? Yani neden insanlar birbirlerinin iyiliğini istemez ki?

    Sanırım başkasının iyi oluşu bizim kötülüğümüze delalet edebilmektedir ve bu sebeple hemen hemen tüm insanlar bu sebeple kendi iyiliği için çabalarken başkasının iyiliği için çabalamamaktadır.Hatta ve hatta günü yaşayan birçok insanda olan ve yarını düşünme gibi bir proglama diline sahip olmayan insancıklar sebebi ile çocuklarının iyiliği için bile çabalanmamaktadır.

    İster empati eksikliği, ister duyarsızlık, ister gamsızlık isterse de menfeatçi anlayış olsun temelde yatan mekanizma anlaşılamayan ve anlaşılamayacak olan bir hadisedir bu. Yaşanan iletişim sorunlarına, bozulan ilişkilerde, saygısızlık ve sevgisizlik hengamesinde kendimizi kaybettiğimiz zamanlar oldukça fazladır ancak suçu ve kaynağı anlık olarak ararız ve ondan sonrasına karışmayız.Ya infaz ve ceza verilir yada arkaya bakılmadan yola devam edilir.

    Mensubu olduğum bir grubun, herkesin bir diğerini nefes alışverişi ile etkileyebildiği bir dünyada yaşamamıza rağmen saygı o kadar az seviyededir. Ki temelde yer alan en büyük sorunsallardan biri gibidir bu.

    Bugünü yaşayan, popüler kültürle yoğrulan, saygı ve sevgi gibi kavramların içeriğinin anlaşılmamasıyla kişilerin birbirlerine karşı olan tutumlarının daha iyi bir dünyayı oluşturmayacağı kesin. Bu nedenle de insan ne garip bir yaratıktır diye söylenmeye devam edeceğim gibime geliyor.

    Nasıl ??Ben insan mıyım? Hiç mi eksiğim yok? Çok mu ukelayım???

    Eyvallah, o yüzden bunları yazıyorum yaaa...

    Yerlere tükürülmesinden ötürü deliye dönen, yerden çöp toplayan, birilerin acısının giderilmesi için çabalayan, babama daha iyi bir baba olması gerektiğini ifade ederken dayak yiyen, dünyaya karşı sorumluluklarımın olduğunu düşünen, iyi bir eş ve iyi bir baba olmaya çalışan ve bulunduğum toplumda herkesin daha iyi yaşamasını isteyen biriyim.

    Nasıl biriyim sorusuna bu kadar cevap verebilirim. Zira ben de kendimi çoğunlukla tanıyamıyorum.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 315
    Kayıt tarihi
    : 04.01.07
     
     

    İstanbul Üniversitesi psikoloji bölümü öğrencisiyim, 21 yaşındayım, basketbol izlemek ve oynamak, ya..