Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '07

 
Kategori
Bilgisayar
 

İnternet avcıları

İnternet avcıları
 

Bilgisayar denen teknoloji harikasının hayatımıza sağladığı kolaylıkları ve rahatlıkları tartışılmaz oldu artık. İş yerlerinde beyinsel yorgunluk, zaman kaybı, bedensel yorgunluğu azaltırken; evde ve daha bir çok yerde iletişimi, eğlenceyi, araştırma kolaylıklarını sağladı. Allah razı olsun ne diyelim. Hatta son zamanlarda kısmet bulmaya bile yol açmakta...Bunlar sadece iyi yanları kötü yanlarını düşünmediğimiz.Benim aslında bugün burada anlatmak istediğim bilgisayarın yani internetin başımıza neler getirdiği! İyiliğinin, faydalarının dışında bize neler yaşattığı.Bir çoğumuz internet cafelere gitmiştir eminim.Chat yapmak için, ödevler için, araştırma için vs işte.Bende gittim çoğu zaman chat yapmak içindi.Çok zevkli geliyordu özelliklede sevgi sözcükleri ve hayranlıklar eklenince sohbetlere doyum olmuyordu.Sohbetler chat sayfalarından telefonlara geçiş yapıyordu, hatta çoğu zaman buluşmalara olmuştur bu geçişler.Allahtan benim açımdan bu kadar ilerisi olmadı.Canınız yanınca aklınız başınıza geliyor ama üzülmüş oluyorsunuz işte.Sonra yeni bir insanla yeni bir tanışmadan sonra yaşadıklarınızı unutup aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz.Bin tanede belki birdir arkadaş edinmek.Gerçek olduğunu bile bilmediğiniz bir yaşam anlatılıyor paylaşılıyor sonuçta. Nereden bileceğim onun yaşını, cinsini, işini?Bildiklerim sadece onun anlattıkları kadar ne yazık ki.Bu sorunlarsa sadece sohbet sırasında yaşanan sorunlar o kadar daha ne kadar çok aldatıcılığı var saymakla bitmeyen.

Ailemin evinde iki tane bilgisayar var.Onlarda iki kişi zaten.İletişim yok, sofra yok, sohbet yok, birlik yok.İnternette olanları anlatsam bitmez aslında ama özetlemek sizinle paylaşmak istiyorum.Bir oyun için aslında ikiye çıktı bilgisayarlar.Sonra oyuna üyeliği yükseltmek için para yatırılmaya başlandı.Kimisi tatlı sözlere aldanıp huzuru kaçırdı, kimisi bunlara şahit olduğu için kıyametleri kopardı.Bazen oyundakiler yüzünden tartışıldı küsüldü.Sesler yükseldi bazende eller kalktı.Daha detayını anlatmaya gücüm yetmiyor elimde varmıyor.Sanal dünyanın orada kaldığını bilgisayar kapandığı anda orada kalacağını düşünmüyorlar.En gerçek haliyle yaşıyorlar.Muhabbetleri de sanal dünyadan haberler içeriyor.Tanışmalar bile gerçekleşiyor daha bizde olmadı ama şahit olduklarım var.Öylesine saf yaklaşıyorlar ki tanıştıklarına..Daha hiç zarar görmediklerinden işte bilmiyorlar.Sürekli uyarıyorum, hep diyorum bu sanal alem o kadar ve orada kalmsaı lazım siz fazla ciddiye alıp hayatınıza taşıyorsunuz.Uzun zamandır evde internetteki olaylar ve insanlar dışında bir şey konuşulmuyor.
Lütfen eğer sizinde evinizde bunlar oluyorsa benim yapamadığımı yapın ve buna engel olun.Çocuğunuzu sofrada tek bırakmayın ya da eşinizle birlikte televizyon izleyin sohbet edin. Çünkü gerçek dünya ve gerçek insanlar monitörünüzün klavyenizin tam ardında...

 
Toplam blog
: 11
: 627
Kayıt tarihi
: 10.12.06
 
 

Tam bir kova burcu kadınıyım. Çok akıl veririm ama kendime bulamam. Arkadaşlarım hep önceliklidir. Ç..