Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '07

 
Kategori
Tıp
 

İnternet çağında doktorluk yapmak da zorlaştı

İnternet çağında doktorluk yapmak da zorlaştı
 

Yıllar önce, “Google diye bir arama motoru çıkacak, gün gelip doktorların mesleğini elinden alacak, onları zaman zaman zor duruma bırakacak.” deselerdi, inanmazdım. Gülüp geçerdim.

Gelinen duruma bakalım, internet denilen teknolojinin son icadı, ülkemizde de yaygınlaştı. Bunun sayesinde doğru yanlış her türlü bilgiye artık kolayca ulaşan vatandaşlarımız, sağlık konusundaki geleneksel başvuru kaynakları olan, Güzin Abla, Haydar Abi (gerçi Milliyet Blogda da Canan Ablamız var) gibi karakterleri Medical World Search, Best Evidence, Internet Health-Care 2000, scholar.google benzeri arama motorları ile değiştirmeye başladı. Ancak olan her zaman olduğu gibi yine doktorlara oldu. Web browserleri çıkıp, hastalar her konuda bilgi sahibi olunca, doktorlarında mertliği bozuldu. Artık bir çok doktor, hastasıyla ağız tadıyla iki laf edemez hale geldi.

Bir çok sitede hastalığı hakkında, doğru yanlış, en son acayip bilgileri edinen kişiler, gerek tanı gerekse yapılacak tedavi açısından tatmin etmek deveye hendek atlatmaktan beter hale dönüştü. Üstelik doktorların önerdiği tedavi düzenlerinin uygulaması pek zahmetli, iksir satanların ki oldukça pratik olunca al gözüm seyreyle durumlar da kaçınılmaz hale geliverdi.

Gerçi iyi tarafları da oldu. Artık doktorlarda, iyi arama motorlarına kavuştu. Hem hastalar arayacak değil ya, isteyen doktorlar da, internet sayesinde en son gelişmeleri takip edebiliyor. Abone oldukları, yada online yayın yapan dergilerdeki son yazılara kısa sürede ulaşabiliyorlar. Duyduk, duymadık demeyin. Son zamanlardaki tıp alanındaki gelişmeleri bir anlatayım dedim. Blog ilgi görürse, devam ederiz.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..