Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '14

 
Kategori
Güncel
 

İnterneti kapatmak mı?

İnterneti kapatmak mı?
 

Başbakan, her zaman yayına çıktığı kanalda, her zaman yayına çıktığı gazetecilerle gündemi değerlendirdi yine. Bir ara sert bir şekilde ''Facebook ve Youtube'u gerekirse kapatırız'' dedi. Şaşırdık mı ? Elbette hayır. Üstelik 2014 teknolojisinde bunun hala mümkün olduğunu zannediyorlar. Komik bence ! Ana akım medyaya sansür koyabilir, gazetecileri uşak gibi çalıştırabilirsiniz. Onu medya patronları ve gazeteciler tercih ediyor fakat sosyal medyaya sansür gibi anlayış söz konusu dahi olmamalı. Kaldı ki, interneti bu iki üç siteden ibaret saymakta ayrı komik !  Sosyal medyayı engellemek, günümüz özgürlük alanını kısıtlamak anlamına da gelir aynı zamanda. Son çıkan yasa da malum...

 

**

 

Gerçi bu gafların asparas olacağının da farkındayım. Hani 1 Başbakan 2 Erdoğan videosu varya bu konuda aynı onun gibi olabilir. Ama, "Alacağız" dediği bazı önlemlerin ne olduğu merak konusu ! Dedigim gibi bu sadece bir gaf olabilir. Örnek vermek gerekirse, Gezi Parkı AVM olacaktı. Şimdi ne oldu ? Ağaçlar yerli yerinde duruyor değil mi ?

 

Başbakan bu cümleleri sarfedince, karşısında oturan ve kendini liberal olarak tanımlayan liboşlar neden ses çıkarmadı acaba ? Hani her şey özgürlükler, demokrasi, insan hakları içindi ? Sonra da vatandaş ''Dönem adamı'' diye posta koyunca alıngan yazılar yazıyorlar !

 

***

 

Oylarla gelip yine oylarla gidilen bir sistemde halka yapılan dayatmalar çok çağ dışıdır. İnterneti kapatarak ne yapmaya çalışacaksın ki? Yolsuzluğu mu kapatacaksın ? Gezi'de ölenleri unutturmaya mı çalışacaksın? Bu iktidarla birlikte ülkede siyasetin kalitesini ne denli aşağıda olduğunu da görüyoruz.

 

***

 

Dikkat ettiniz mi bilmem ! Bu açıklama yapılırken "30 Marttan sonra kapatacağız" diyor. Yani, demek istiyor ki, "Ben bu seçimi de kazanırsam istediğim gibi at koşturabilirim. Buna kimse mani olamaz!" Son bir yılda yaşanan politik olaylar sebebiyle 30 Mart Yerel Seçimleri çok önemli bir hal aldı.

 

Facebook, Twitter, YouTube kapanır kapanmasına da sizin ayıplar nasıl kapanacak?

 

***

  

Fazla uzatmadan...

 

Bir de internetti sürekli kısıtlayan ülkelere bakın...

 

Kuzey Kore, Çin, Suudi Arabistan, İran, Küba, Vietnam, Tunus, Türkmenistan...

 

Bizimkiler ''Dünya ile yarışmak'' sözünü acayip yanlış anlamış galiba.

 

Dünya da hangi dünya ?

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..