​ İntikam almak ve cadı avı yapmak / Siyaset / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '12

 
Kategori
Siyaset
 

İntikam almak ve cadı avı yapmak

İntikam almak ve cadı avı yapmak
 

Cadı bu mu acaba


Son zamanlardaki göz altılar ve tutuklamalar nedeniyle muhalefet sözcülerinin sıkça tekrarladıkları iki önemli kelime var, "İntikam almak ve Cadı avına dönüşen tutuklamalar".

Kimlerin neden tutuklandıklarına baktığımız zaman gördüğümüz fotoğrafta, geçmişte özellikle devlet yetkisi kullanan kimi kamu görevlilerinin görevleri dışına çıkarak gerçekleştirdikleri yasa dışı ve hukuk dışı eylemlerinin yargılanmakta olduğudur.

Bunlar yargılanmasın mı?.

Efendim yargılansınlar ama bu yargılama bir intikam duygusu içinde olmasın cadı avına dönmesin. Güzel de bu nasıl olursa intikam duygusuyla yapılmış olur veya nasıl yapılırsa bir cadı avına dönmüş olur.?

Daha açık söylemek gerekirse, yargı sistemimizde bu iki kelimeyi hatırlatacak bir eylem mi oldu ? Eğer varsa onu söyleyin. Yani yargıçlarımız bu yargılamaları sırasında yasalarımızın ve hukukun dışına mı çıktılar da siz intikamdan veya cadı avından söz ediyorsunuz?. Bizler de bunları bilmek istiyoruz.

Halen sanık durumunda bulunan bu Ergenekon, balyoz, sarıkız, ve burada adını saymaya gerek duymadığım pek çok örgütlü veya örgütsüz eylemlerin sanıkları başka nasıl yargılanabilir?

Binlerce faili meçhuller, meşru hükümetleri al aşağı etme planları, hükümetlere verilen mıhtıralar, yapılan ihtilaller acaba başkaca nasıl yargılanabilir.? Bilen varsa söylesin.

Bu sanıkların eylemlerinden doğrudan veya dolaylı  zarar gören insanların içinde bulundukları duyguyu bir İntikam duygusuna benzetenler varsa varsın benzetsin. Bunda hiç bir sakınca yoktur.

Bana zarar veren bir insanın adalet önünde bana verdiği zararın cezasını çekmesi, benim açımdan intikam almak olarak değerlendirilebilir. Bundan daha doğal ne olabilir.? Bunların yaptıklarının yanlarına mı kalması  daha iyi olurdu?

Darbelerin, darbe teşebbüslerinin, muhtıraların  ezip geçtiği insanların yakınları için bunların faillerinin yargılanması elbetteki bir intikam almaktır. Bunu kimsenin eleştirme hakkı yoktur.

Mazlumu savunma yerine zalimi savunmak galiba bizim ülkemiz insanlarına özgü bir yaklaşım. Benim de anlamakta zorlandığım işin burasıdır.  

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..