Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '07

 
Kategori
Mizah
 

İpimiz kimin elinde?

İpimiz kimin elinde?
 

Güvenmediğimiz kişilerin ipiyle kuyuya inilmez. Kimi sebzeleri ipe dizilerek kuruturlar. Yersiz yurtsuz kişilere ipsiz deriz. Başı havada gezen kişiler için kimseyi iplemiyor diye dert yanarız. İpin küçüğü iplik, ortancası sicim, büyüğü urgandır. Ayrıca çamaşır ipi, yorgan ipliği, pamuk ipliği, paket ipi vardır. Suçluları yakalamak için ipucu gereklidir. Mayolar bikiniden ipiniye terfi etti. Kadınlar g-string denilen ip donlar giyiyorlar, daha seksi oluyorlar! İp cambazları ip üstünde yürür, marifet gösterirler. Rıza Tevfik, bir şiirinde, “Her ipte oynarım cambazım ama/ Sırat köprüsünü geçemem hocam” diyor…

Çamaşırlar ipe serilir ama ipe sadece çamaşır değil, un da serilir! İnanmazsanız Nasrettin Hoca’ya sorun. Azılı, canavar ruhlu kişilere ipten kazıktan kurtulmuş gözüyle bakılır. Kimi ilişkilerin sağlam olmadığı “pamuk ipliğiyle bağlı” diye belirtilir. Asılacaksan İngiliz ipiyle asılacakmışsın! Politikamız da iplendi artık. AKP lideri Erdoğan, MHP lideri Bahçeli’ye, “ Öcalan’ı iktidardayken asmadığını söyledi. O da o zaman iktidarda tek başına belirtip yanında getirdiği ipi fırlattı; “Sen tek başına iktidardasın. Al ipi de sen ipe çek!” diye bağırdı. Erdoğan altta kalır mı; “Biri ip atlıyor, biri ip atıyor. Kirli çamaşırları için de ip lazım be!” diye cevap verdi. Tencere dibin kara sözünü anımsatıp bu konuyu burada kapatalım.

Eşek, köpek gibi ehli hayvanlar boyunlarından iple bağlanır, iple çekilirler. Küçük devletlerin ipleri de büyük devletlerin, özellikle Amerika’nın elindedir. Kuklalar iplidir, iple oynatılırlar. Kukla devletler de Amerika tarafından oynatılmakta, o nereye çekerse oraya gitmek zorunda bırakılmaktadırlar. Buna AB de eklenmiştir. İstediğini içeri almakta, istemediğini kapıda bekletmektedir. Ekonomimizin ipleri çoktan IMF’nin eline geçmiştir.

Nerede “vatan millet” diye çok bağırılmaktaysa, orada ipler büyük patronların elindedir. Erkeklik gösterisi yapanların ipleri de eşlerinin, sevgililerinin eline geçmiştir de bu gerçeği gizlemek için şamata etmektedirler…

Nasrettin Hoca, minareye çıkıp aşağı inmeye korkan adama ip atar, “Bunu beline bağla da seni kurtarayım” der. Adam ipi beline bağlayınca onu hızla aşağı çeker. Kurtarmak istediği kişi ölünce, “ Ben daha önce böyle birini kurtarmıştım ama kuyudan kurtarmıştım galiba” diye söylenir.

Bizi kurtarmaya soyunan politikacılara bakıyorum da, “Sakın bizi Hoca’nın kurtardığı gibi kurtarmaya kalkmasınlar” diyorum.

İplerini başkasının eline verme sakın!


Erhan Tığlı

*********

 
Toplam blog
: 776
: 600
Kayıt tarihi
: 13.10.06
 
 

Emekli edebiyat öğretmeniyim. Yazı ve şiirlerim çeşitli gazete ve dergilerde çıkmaktadır. 20 kita..