Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '09

 
Kategori
Siyaset
 

Iraklı kürtler

Iraklı kürtler
 

Gazetelerde Iraklı Kürtlerin Türkiye’ye katılmak istediğine dair haberler çıktı. Konu üstüne yorumlar çok. Kimi zengin petrol kaynaklarından, kimi Kerkük ve Musul’dan bahsediyor. Bazı yorumlar da “biz Kürtleri istemezük, yeterince var” şeklinde serzenişte bulunuyor.

Haberin ciddiyeti ve çıkış kaynağı tartışılabilir.

Kendi Kürt vatandaşlarımızı ayrı vatandaş gibi Irak Kürtleri ile aynı kefeye koymak ne derece doğru ?

Çoğu vatandaşın aklına terör deyince Kürt geliyor. Tıpkı Amerikanların terör sözünden Müslümanları anladığı gibi. Bu düşünce, Obama ile kırılmaya çalışılsa da Amerikalılarda terör, Müslümanlarla eş değer.

Doğu ve Güneydoğu’ya giderek oradaki Kürt vatandaşların ne derece konuksever, ne derece sıcak olduğunu görmeyen, tanımayan anlayamaz. Orada yaşayanların, “iki cami arasında kalmış beynamaza döndüğünü” nereden bilecek? O insanlar kendilerini tam güvende hissetsin bakalım, bu güzel yurda baştan başa nasıl sahip çıkacak?

Iraklı Kürtler, Türkiye’ye karşı çelişkili ve durmadan değişen tutumlarından dolayı bir türlü güven veremediler. Halepçe olayını bilmeyen yok. Iraklı Kürtler, Bombalardan, gazlardan, kimyasal ateşlerden kaçarak Türkiye’ye sığındı. Türkiye elinden gelen imkanları sonuna kadar kullandı. Böylece daha büyük olayların önüne geçildi. Onları çok büyük katliamdan kurtardı, barındırdı, yedirdi, içirdi. Kuzey hattı çizilince güven içinde ülkelerine döndüler. Bunun karşılığında, Kuzey Irak’ta, Türkiye’ye karşı terör örgütüne kucak açıldı, yer gösterildi, beslendi, büyütüldü, silahlandırıldı ve Türkiye’ye saldırmalarına yol açıldı.Ta ki, Amerika’nın belli bir süre için çıkarlarına ters düşünceye kadar.

Amerika geldi, işgal etti Irak’ı. İşgal güçlerini ayakta, kucaklayarak karşıladılar. Onların ne iyi edip ülkelerini işgal ettiğine çok memnun kaldılar. Tarihte hiçbir ulus ülkesinin işgaline bu derece sevgi göstermemiştir. Bu tutumları işgal güçlerinin bile onlara karşı saygılarını yitirdi. Amerika sanki ülkeyi baştan başa imar edip, güllük gülistanlık yaparak bunların eline teslim edecekti. Öyle olmadı.

Şimdi, Amerika çekiliyor. İçlerine bir korku düştü.Yalnız kalacaklar. ”think tank” çılara fikir ürettiriyorlar.

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..