Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '11

 
Kategori
Tarih
 

İran niye celallendi?

Bizimkiler gaza gelip, Malatya’ya illâ da bir “Füze Kalkanı” kuracaklar ya? Bize söylenmiyor ama, bu tesisin tek amacının İsrail’i korumak olduğunu iddia ediyorlar ya?

İran Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade de, geçenlerde  İran’a karşı olası saldırı olursa, ilk hedeflerini şöyle açıkladı:

İran’a karşı bir saldırı olursa eğer, ilk adım olarak Türkiye’deki füze kalkanı sistemlerini vuracağız ve daha sonra diğer hedeflere yöneleceğiz” dedi, iyi mi?

Rusya lideri Dimitri Medvedev de, Malatya’daki bu füze kalkanının ilk hedefler arasında yer alacağını açıkladı.

Biz Suriye’ye sürekli akıl verip efelenirken, Ruslar üç savaş gemisini Suriye karasularına demirlediler bile.

ABD’li dostlarımızın (!) dümen suyundaki dış politikamız, bizi nerelere götürüyor görüyor musunuz?

Hadi sıkıysa şimdi Suriye’ye girin, akıl verin, Beşar Essad’a da “Go Home” deyin bakalım!..

Sürekli olarak saldırıya uğrayacağı söylenen ve yazılıp – çizilen İran’ın yerinde olsanız, siz ne yapardınız acaba? Adam da çıkıp, gereğini yapıyor işte! Bunlara kızma hakkımız ve lüksümüz var mı dostlar?

 Afganistan ve Irak’tan sonra; iki yıl içinde Tunus, Mısır ve Libya, Batılıların gazıyla domino taşları gibi devrildiler. Dur – durak bilmeden Suriye, Yemen ve İran’a yöneldiler.

Dünyanın diğer güçlü devletleri Rusya ve Çin, tehlikenin ayardına anca vardılar ve seslerini yükseltmeye başladılar! Biraz daha geç davransalar, dünyanın en çok petrol ve doğalgazı bulunan Basra Körfezi bölgesinin tamamını rakiplerine kaptıracak, yarın onların ellerine bakacaklardı… İhtimaldir ki; ya çok pahalı enerji alacaklar, ya da hiç alamayacak; sanayileri duracak, uçakları havalanamayacak, kara araçları ve gemileri yürüyemeyecek, arazileri sürülemeyip tarımları bitecek, sokakları aydınlanamayacak, ısınamayacak ve ekonomileri altüst olacaktı…

Pek sesi soluğu çıkmıyor ama, sanayi ülkelerinden Japonya bile, petrolünün % 80’ini bu körfezden götürüyor. Bir aksama olduğunda, Japonya’nın düşeceği halleri düşünmek bile istemiyorum!..

Dünya’da fazla dostu ve NATO üyesi de olmayan İran; petrol enerjisinin yanında, son yıllarda nükleer enerjiye yöneldi. Belki atom bombası da yaptılar? İsrail ve Amerikan tehditleri karşısında, ya ne yapacaklardı?

Kendini dünyanın efendisi ve patronu gören birçok ülkede, hatta İsrail’de ve Pakistan’da bile atom bombası var! Bunlara kimse bir şey demiyor veya diyemiyor? İran yapınca da; “Ooo terörist ülkede atom bombası mı olurmuş, dünya tehlike içinde, buna hemen mani olalım!” diyorlar değil mi?

İyi de, 1945 yılında dünyada ‘ilk ve son atom bombalarını’ Nagazaki ve Hiroşima’ya kim attı? Afganistan ve Irak’ı kim işgal etti? Daha önce de Vietnam’a kim saldırdı? Filistinlilere yaptıkları zulümden ötürü, Birleşmiş Milletler kaç defa İsrail’e ceza verdi de, ABD’nin veto etmesiyle bu cezalar uygulanamadı. Bunlarda nükleer bomba olacak, başkasında olmayacak, öyle mi?

Yok yaa!? Yok öyle 25’e simit!.. Siz âlemi kör, milleti sersem mi sanırsınız!?

Biraz kendinize geliniz beyler! Ya hep, ya hiç olmalı! Siz de şu insanlık ve doğa düşmanı nükleer bombaları, uluslar arası antlaşmalarla bir imha edin, iyi niyetinizi bir gösterin de; ondan sonra başka ülkelerin yapmasına öyle engel olun!.. Artık, halinize bakmadan Hasan Dağı’na oduna gitmeyi bırakınız, olur mu!?

Fazla sıkıştırırsanız, küçücük kedi bile elinizi - yüzünüzü tırmalar! İran’ın yaptığı da bundan ibarettir ve celallenmesinin yegâne temeli budur! Bu temel düşünce de, nükleer bombalar sizde var oldukça, onun da en doğal hakkıdır!..                                    

28 Kasım 2011/ Sakin KOŞAR…  

 
Toplam blog
: 191
: 753
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

16/07/1951 Bozüyük / Yatağan / Muğla doğumlu, 1970 Isparta - Gönen mezunu, 1986 Anadolu Üniversit..