Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '16

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İş dünyasında başarının temelleri

İş dünyasında başarının temelleri
 

mahmut boz


İş sektöründe hemen hemen herkes oldukça yoğun bir o kadar stresli gün geçirmektedir. Bu yüzden iş stresi de bu yoğunluk ile beraber geliyor. Fakat baktığınız zaman belki olmaz diyebilirsiniz fakat hangi iş sektöründe olursanız olun kendinizi stres altında bırakmadan bir gün geçirebilirsiniz. Bu ilk başlarda sizi zorlayabilir fakat endişelenmeyin, bir iş günü içerisinde kendinizi nasıl iyi hissedebileceğinizi sizlere biraz açıklayalım;
 
Sabah saatlerinde işlerinize gitmeden 2 ssat önce spor yapıp ardından bitki çayı içerek güne pozitif başladığınızda stres altında kalmadığınıza şahit olabilirsiniz. İş verimliliğinizi artırmak ve daha çok başarıya ulaşmak tamamen sizlerin elinde olduğu için  hayatınızı nerede olursanız olun asla riske atmayın. Hayat boyu başarılarınızı elde edebilmek için çok çaba sarfettiğiniz için geriye dönüp baktığınızda kendinizi kötü hissetmemek adına daima zinde kalacak şekilde bir hayat prensipleri edinin. Böylece kendinizi geleceğe yönelik başarılı iş adamı veya iş kadını olarak zirvede görebilirsiniz.
 
Hayatın bizlere sunduğu bir çok fırsatları kendi hayat enerjimize göre şekillendirdiğimizde gerek iş hayatımızda gerekse de kendi hayatımızda elde ettiğimiz başarılar bizleri mutlu, huzurlu, güvenilir, zinde, prensipli ve hayat dolu bir insan haline getirir. Bu yüzden her yeni güne başladığımızda asla pes etmeden daima hedeflediğimiz başarı prensiplerimizin ışığında kendimizi zamana karşı stres altında kalmadan zamanlayarak gücümüzü başarımıza harcayarak hareket etmeliyiz ki; yaşam boyu iş sektöründe hedeflediğimiz zirvede kalabildiğimizi ispat edecek kadar güçlü durduğumuzu kendimize gösterebilelim.
 
İş sektöründe kararsızlık duyguları da ağır basan etkenler arasında. İşte bu yüzden bir çok şirket  yada holdingler istediği ortaklığı ya da başarıyı istedikleri yüzdeliğe taşıyamadıkları için problem yaşamaktadırlar. Bu problemleri yaşamamak adına attığınız her adımdan emin olmalısınız ve kendinize seçeceğiniz kişiyi gerçekten çok iyi tanımalısınız. Bazı insanlar ister istemez iş dünyasında hatalar yaptıkları için kaybediyorlar ve kazanmak için çaba sarfetmeyenler her zaman kötü günler görmeye mahkum olurlar. Fakat bazen hayat bize bir ışık yaktığında tüm enerjimizi toplarız ve bu ışığın doğrultusunda başarılı olmak için elimizden geleni yapmaya başlarız. İşte bu saniyeden sonra hayat bize doğru yolu göstermeye başlar ve prensiplerimizi eğer çok iyi kurmayı başarabildiysek zaten daima tüm umudumuzla başarılı bir gelecek bizlerle olur.
 
 
 
Toplam blog
: 21
: 325
Kayıt tarihi
: 30.01.15
 
 

Antalya Megazine Dergisi, Ekonomi Gazetesi, Viva Dergi ..