Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '17

 
Kategori
İnsan Kaynakları
 

İş ve Staj Başvurularında Dikkat Etmeniz Gereken İlk Şey

İş ve Staj Başvurularında Dikkat Etmeniz Gereken İlk Şey
 

E-posta ile iş başvurusu


Gerek staj gerekse iş başvurularında Y kuşağı gençlerimizin toplu e-posta atarak büyük bir gruba hemen ve hızlı bir şekilde ulaşmaya çalıştıklarını görüyorum çoğu zaman. Eski zamanlara göre artık iletişim çok daha kolay ve hızlı ancak tüm teknolojik gelişimimizin merkezinde insan var. Her şey insan için. Bu yüzden de teknoloji kullanırken de insana dokunarak iletişim kurmanın iş ye da staj arayışında olan gençlerimizi iş arayan büyük kalabalıktan ayıracağına inanıyorum.

Peki, şimdi biraz daha detaya girip ne demek istediğimi anlatmak istiyorum.

Her şeyden önce kalabalık bir karar verici gruba toplu e-posta atmanın uygun olmadığı görüşündeyim. Çünkü böylesine büyük bir kalabalık gruptakilerin e-postalarını bulmak bile kolay değil ancak şirket e-postasına ulaşılmasını ve bu e-postanın herkesin birbirinin e-postasını gördüğü tek bir e-postada görünmesi herkesin hoşuna gitmeyebilir.

Bir diğer konu ise toplu e-posta atmanın e-posta alıcısına özel bir çaba olmaması. Bu yüzden toplu e-posta ile kişilere ulaşmak yerine her birine ayrı ayrı e-posta atmak daha güzel etki bırakır. Zira her şeyden önemlisi ise bir adabı vardır ve karşındakine özel mesaj atarak önem verdiğini, konuya dikkat ettiğini gösterirsin.  

Biliyorum toplu mesaj kolay ve etkin görünüyor ancak ne ekersek hayat bize onu verir. Tüm iş hayatımız boyunca muhteşem başarılara imza atabiliriz teknik olarak, ancak insani ve sosyal yönümüz güçlü olmadıkça gerçek başarıyı yakalayamayız.

Peki, gerçek başarı nedir?

Gerçek başarı insanların makam, mevki, paye, rütbelerinden dolayı değil seni sen olduğun için, sen onların kalbine dokunduğun için seniz izlemeleridir. Emir ile yürüyen işler sen olmayınca yürümez, ancak gönül varsa o zaman sen olmasan da işler fazlasıyla yürür. Çünkü korku değil sevgi üstüne kurulur bu ilişkiler.

Kusura bakmayın felsefe yaptım her zamanki gibi. Bu bağlamda kişiye özel e-posta atmak e-posta atanı kalabalıktan sıyırmak için ilk adımdır. Çünkü kalbe dokunur insan. Güzel olan her şey kalbe dokunur ve iz bırakır.

Sen kalbe çıkarsızca dokunursan insanlar da senin kalbine dokunur ve açılmayacak kapıları hayat sana insanlar vasıtasıyla açar. Ama bunu çıkarsız ve art niyetsiz yapman lazım, zira kadim bir söz şöyle der; “düşüncelerinden bile sorumlusun”.

Evet, genç dostlar… Ne ekersen onu biçersin. O zaman sen sevgi ek, sevgi biç. Özen ek, özen biç. Sevgi ek, sevgi biç. Dikkat et ki, dikkat edilesin.

Sevgiler,

Kenan

 

https://twitter.com/Naacel

https://www.facebook.com/public/Kenan-Kolday

https://instagram.com/naacel/

http://naacel.blogspot.co.uk/

http://www.felsefetasi.org/author/kenan-kolday

 

 
Toplam blog
: 245
: 1347
Kayıt tarihi
: 29.10.12
 
 

Çocukluğumdan beri kendimden büyük bir şeyleri arayıp durdum. Ve 1999 yılında yaşadığım şoklar il..