Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '11

 
Kategori
İnançlar
 

İsa Tanrı mıdır? bölüm 1

Hz İsa hiç kendisini Tanrı olarak tanıtmış mıdır?
Hiç "Ben Tanrıyım" demiş midir?
Hiç:"Bana tapının" diye bir söz söylemiş midir?

Kutsal Kitab'a bakarak bu soruları sorduğumuzda, Hz.İsa'nın bu tür söylemlerde bulunmadığını açıkça görebiliyoruz. Hiç bir zaman, hiç bir yerde , Hz. İsa, "Ben Tanrı'yım" yahut "Bana tapının" diye bir söylemde bulunmadığını kiliselerde kabul etmekteler.., çünki İncil'de öyle bir söz bulunmamakta olduğunu biliyorlar! Ne İncilin 66 kitabında var, ne de Katoliklerin 73 kitabında böyle bir söz mevcut. Hiç bir yerde, açık ve net bir ifade bulunmuyor. Belki ben Hıristiyan olmadığım için, anlayamamış olabilirim; belki de İncili tanımıyor olabilirim, onun için "Evet söyledi" diyen varsa çıkarsın göstersin, hep beraber okuyalım. 

Açık ve net bir sözü yeter, söyledi ise böyle bir söz, hıristiyanlardan özür dileyeceğim.

Müslümanlar ile hıristiyanların arasında ki en büyük sorun bu Teslis inancıdır. Müslümanlar onun (yani Hz. İsa'nın) kerametlerine inanıyor, ölüleri dirilttiğine, Mesih olduğuna ve Meryem adında bir kadından, erkek eli değmeden doğurulduğuna. Bütün bunlar zaten Kur'an-ı kerim de dahi geçmektedir.

Teslis İnancı

Teslis inancı diye bilinen ve şu an hıristiyanların inandığı inanç sistemi, aslında çok sonralardan ortaya çıkmış olduğunu Kiliselerde biliyor ve Almanya üniversitelerinde kabul edilmiş olarak öğretiliyor. Anglikan kilisesi, Katolikler, Protestanlar, Ortodokslar ve birçok mezhepleri teslis inancına inanmaktadırlar.
Kısaca şöyle derler: "Biz hıristiyanlar, Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'ta, tek Olan TANRI'ya inaniriz."

Hıristiyanların İlmihallerine göre (Kateşizm) :" Baba Tanrı'dır, İsa Tanrı'dır ve Kutsal Ruh Tanrı'dır ama üç ayrı Tanrı değil, üçü bir Tanrı'dır"

Şöyle dile getirirsek daha kolay anlaşılır: "Baba'nın herşeye gücü yeter, Oğlu'nun (İsa) herşeye gücü yeter, kutsal Ruh'un herşeye gücü yeter, ama gücü yeten aslında üç Tanrı değil, bir Tanrı'dır!"

Yahut şöyle de diyebiliriz: "Baba herkesten üstün, Oğlu herkesten üstün, kutsal Ruh herkesten üstün; ama herkesten üstün olan üçü değil, sadece biri herkesten üstün!"

Durun bununla bitmedi..devamıda var
"Baba bir şahıs, Oğul bir şahıs, kutsal Ruh bir şahıs ama üç şahıs değil, üçü bir şahıs"

Bu nasıl bir mantıktır?
Şahıs+Şahıs+Şahıs= 1 Şahıs mı ediyor?

Mantığın isyan etmemesi mümkün değil.
Bir şahıs bir şahıstır, üç şahıs asla bir şahıs olamaz!
Diyelim ki bir yerde üçüz kardeş var ve hiç bir şekilde bu üç kardeşi bibirinden ayırmamız mümkün değil. En büyükleri tutup birini öldürse, katil olsa. Tutup diğer iki kardeşi de cezalandırabilirmiyiz? Diyeceksiniz ki: "Hayır.." ve sorsam:" Neden?", diyeceksiniz ki: "ee onlar ayrı ayrı şahıslardır. Üçü bir değil ki!"
Evet, haklısınız, çünki üçü de ayrı kişiliğe sahiptirler. Onun için her biri "ayrı şahıs"tır. Hiç bir zaman bu üç kardeşi bir şahıs yapamaz ve sayamazsınız.
Mantık size güler!

Bunu hıristiyan kardeşlerimizde çok iyi bilmekte, çünki "Baba" diye çağırdıklarında " Oğul'u" çağırmıyorlar, "kutsal Ruh" diye çağırdıklarında "Baba'yı çağırmıyorlar". Kime sesleniyorlarsa onu imdada çağırıyorlar, çünkü bu üç ayrı kişilik sahibi olan şahıslardan, beyin asla tek bir şahıs yaratamaz. Mental olarak beyin asla üçünü bir yapıp, öyle dua edemez. Insanların beyinleri bunu yapma gücüne sahip değillerdir.

Ve hiç bir yerde "Oğul Baba'dır" dediklerini görmezsiniz. Bunu söylemek kiliseye göre dahil "küfürdür".
Oğul daima teslisin ikinci şahsı olarak anılır. Hiç bir zaman bir hiristiyan "Oğul, Baba, kutsal Ruh" yahut "kutsal Ruh, Baba, Oğul" demez, diyemez.
Her zaman şu şekilde söyler "Baba, Oğlu ve kutsal Ruh".

Devamı gelecek

Mustafa Çelebi 

 
Toplam blog
: 103
: 2332
Kayıt tarihi
: 31.10.09
 
 

1974 Almanya- Krefeld doğumluyum. Aslen Malatyalıyım. Lise mezunuyum ve Web tasarımı ile uğraşıyo..