Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

İşçiysen köteği yersin

İşçiysen köteği yersin
 

Foto:www.milliyet.com


Tekel işçilerinin hak arama eylemlerinde emniyet güçlerinin müdahelesini içim burkularak izledim.Vali Önal provakasyon olasılığını kalabalığı kötek ve gazla dağıtmalarına gerekçe gösterdi.Üniversite öğrencilerinin eylemcileri yönlendirdiğini de eklemiş sayın vali.

Birgün bu ülkede hak arama peşinde koşan insanlara eşit müdahele edileceğini görecek miyiz?

Türban,İmam-hatip ve Kürt meselesi eylemcilerine gösterilen ağır abi duruşu neden sıra işçilere gelince dayak,şiddet,tazyikli su ve biber gazı oluyor?

Üniversite öğrencileri toplumun en dinamik,yenilik ve gelişmelere en açık kesimidir.Eğer üniversite öğrencileri bu eyleme destek vermeselerdi birşeyler ters gidiyordu diyebiliriz.Eylem alanı olarak seçilen Abdi İpekçi Parkının havuzuna düşen,havuza bilerek kaçan ve dayaktan kurtulan,biber gazının etkisini havuz suyu ile geçirmeye çalışan işçilerin hiç mi üniversite okuyan öğrenci çocukları ve yakınları yok?

Ya darp edilen milletvekilleri?Bu kadar mı birbirimizden korkar hale geldik?

Provakasyon ihbatı varsa önlem al,olmasın.Aynı şeyi Dolapdere deki Kürt eylemcilere karşılık silah çeken kişilerde neden yapamadı devletimiz?

Siyah ciple birileri geliyor,mahalleliye para ve silah dağıtıyor,çekip gidiyor.Yarın öbür gün yapılması muhtemel(!)kürt gösterisine karşı "silahı sık" talimatı veriyor ve gidiyor birileri.Al sana provakasyon.Bulsana sorumluları,neden bulamıyorsun?

Oysa karnını doyurma derdindeki işçiye kötek atmak ne kolay.Sık tazyikli suyu,biber gazını dök işçiyi havuza,önüne milletvekili,işçi,öğrenci demeden delici soğukta sırılsıklam dayak at,sonrada görevini yerine getirdiğini söyle.

Yazıklar olsun.

Söyleyecek başka şey bulamıyorum.Gerçekten yazıklar olsun.

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..