Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '14

 
Kategori
Siyaset
 

Işid

Işid
 

Orta Doğu'da yeni popüler olan bu örgüt için tek kelimeyle İslamofaşist denilebilir. Canilikte sınır tanımıyorlar. Kendilerince ortaya atılan Müslümanlık testi dedikleri bir tür test uyguluyorlar yolunu kestikleri bütün insanlara. Eğer insanlar, o soruları bilemezse sonları ölüm oluyor. Acımadan sıkıyorlar o insanlara ya da yanardağ çukuruna sallıyorlar kurbanlarını. Binbir çeşit fantezi yapıyorlar sizin anlayacağınız. Kim olduklarını, neyi amaçladıklarını yazmaya gerek yok. Çünkü, bugüne kadar bu örgüt hakkında çok şey yazıldı ve çok şey çizildi.

 

***

 

Maliki'nin ordusu gün geçtikçe terk ettikleri yerlerdeki silahları bunlara bırakıyorlar. Bunlarsa gün geçtikçe daha da güçlenip canileşiyorlar. Saddamcıların desteklediği bu örgüte pek çok milletten militanlar katılıyor hatta içlerinde Türkler bile var. Sosyal paylaşım sitelerinde bir kaç videolarına denk geldim. Devamlı cihad çağrısı yapıyorlar. Cihad çağrısı yapıyor ama Kabe'yi yıkmaktan söz eden bir örgüt bunlar. Perspektif biraz farklı. Diğer yandan, liderleri ve çeşitli kurmaylarının dediğine göre Barzani ve Kürdistan ile sıkıntıları yokmuş, hatta bir Orta Doğu uzmanı, ''Birbirlerine saygı duyuyorlar'' gibi birşeyler geveledi ağzında. Bu durum, açıkçası bana bir tür mizansen olduğunu düşündürmeye başladı çünkü ABD'de bir harita yayınlandı ve Orta Doğu'da 18 adet devlet var bu yeni haritada. Kürdistan, Şii devleti vs... Bizde dahil olmak üzere bölünmeyen bir devlet yok !

 

***

 

Bahsi geçen terör örgütünün, Irak'taki Türkmenlere yaptığı zulmün haddi yok. Araplara gelince esip gürleyen bizimkiler, kendi ırkdaşlarına gelince ses seda çıkmıyor nedense. Ne burada ne de Doğu Türkistan'da... Bu da yetmezmiş gibi Türk diplomatlarını rehin aldılar, Türk şoförlerini rehin aldılar. ''Orta Doğu'da bizden habersiz kuş uçmaz'' diyen stratejik dehanın da söylediğini kanıtlar nitelikte eylemler oldu zira, bizden habersiz kuş uçmuyor ama diplomatlar, vatandaşlar rehin alınıyor; ırkdaşlar zulme uğruyor. Dünya devi olduğumuz bir gerçek ama atıp tutma da bir dünya deviyiz. 

 

İcraat sıfır !

 

***

 

Benim anlamadığım başka bir konu var. Farkettiniz mi bilmem ama Orta Doğu'da neden hep Müslüman kitleler birbirine saldırıyor ? Yani, bir çok örgüt var ve bu örgütler sürekli ABD ve İsrail'e sallıyor ama bu devletlere bir türlü saldırmıyorlar. Genelde tipik Orta Doğu silahı olan AK-47 ve ABD'de polislerin kullandığı bir takım silahlarla poz veriyorlar. Ölen de öldüren de ''Allahu ekber'' diyor. Bu nasıl iş ? 

 

***

 

Ya da sürekli bize demokrasi dersi vermeye çalışan Batı... Neden o katliamlara ses çıkarmıyor ? İşine geldiği zaman Orta Doğu'da her işe burnunu sokmayı beceren o sözde demokrat Batı devletleri niye masum insanların canice öldürülmesine göz yumuyor ki ? 

 

Hatırlayın...

 

Sırplar Bosna'ya, İsrail Filistin'e, ABD Irak'a saldırdığında ses çıkarmayan bu güruhlar; zamanında Türk ordusunun çeşitli operasyonlarına nota vermişti.

 

Ah siz ve sizin demokrasi, insan hakları anlayışınız !

 

***

 

Öte yandan, Türkiye'de bazı muhafazakar kesimler sosyal medyada ''Gerçek Müslümanlık budur'' gibilerinden cümleler sallıyorlar klavyelerinden. Eğer sizin için gerçek Müslümanlık buysa bence bir mahsuru yok ! Benim anladığım Müslümanlıkta, masum insanların canına kıymak, emperyalist uşağı olmak yoktur tam tersine onlara karşı çıkmak vardır ! E tabi Müslümanım diye geçinen bazı hırboların Allahı, kitabı yeşil banknotlar olunca insanda ölür, Kabe'de yıkılır.

 

***

 

Fazla uzatmadan...

 

''Dünya'nın en tehlikeli hali, cehaletin örgütlü eyleme geçtiği halidir'' demiş Alman yazar Goethe.

 

Ne de güzel söylemiş.

 

Tam bizden habersiz kuş uçmayan Orta Doğu için söylemiş.

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..