Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İsimlerin kişiye kattığı bir şey var mı; mesela adım Bahadır’sa yiğit, Reyhan’sa güzel olur muyum?

İsimlerin kişiye kattığı bir şey var mı; mesela adım Bahadır’sa yiğit, Reyhan’sa güzel olur muyum?
 

Size mantıksız gelebilir ama doğru; bazı kimseler isimleriyle güzellik ve karizma kazanıyorlar.

Komşumuzun oğlu Yiğit gerçekten yiğit mi, bilmiyoruz; ama çağırdığımız zaman kafamızda yiğitlikle ilgili bir algı oluşuyor.

Tabii ki yiğit olmadığını görürsek hayal kırıklığına da uğrayacağız.

Sanırım zaten isimler de biraz böyle konuyor, mesela kızımıza Dilber. “Güzel ve alımlı kadın” anlamına geliyormuş ki kızımızı görmek istediğimiz de bu zaten.

Pakize, Melda, Aslı, Zeynep, Leyla gibi isimleri çok severim. Bu isimdeki kadınlar çirkin olamazlar; görmeden âşık olabilirim.

İsim çok önemlidir; kişiyi sadece ismiyle sevebilirsiniz. Bazıları adıyla o kadar bütünleşir ki adeta ismi cismidir, “Bizim Emel” Tabii ki bunun için Emel’in başka güzelliklerinin de olması lazım.

Reyhan ismi pek konulmuyor. E bunun için dağlar kızı olacaksın. Sıradan birine de Reyhan adı fazla gelir.

Ben isimlere çok takılırım; bir kimse benim için cismi kadar ismiyle de önemlidir; çünkü kişi ne yaptıysa o isim altında yapmıştır. İsim biraz bizim etiketimizdir.

Bazı isimlerin yönlendirici etkileri vardır, mesela Ahu; ahu gibi olduğunu düşünürüz, Ceylan’da da ceylan aklımıza gelir, hele bir de ceylan gibiyse…

Kendinize uygun isimler koyun ve isimlerinizi görünüşünüz son (tam) halini alınca koyun. Örneğin Kerim Korkut bana çok ama çok uyan bir isim, başkasına yakıştıramam!

Uyumsuz isimler de var,  dans eden Asena biz Türkleri Ergenekon’dan çıkaran kurda uymuyor. Keza Atilla’nın savaşçısı Tarkan  da şarkıcıya...

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..