- Kategori
- Yemek - Mutfak
Isırgan otlu, peynirli gözleme

Isırgan otlu, peynirli gözlemeyi her yerde bulamazsınız çok canınız çektiğinde birkaç demet ısırgan otu alarak veya kırsal alanlara çıkıp ısırgan otlarını toplayarak kendi gözlemenizi yapabilirsiniz. Kendiniz toplamaya çıktığınızda ve ısırgan otlarını yıkayıp, doğramaya kalktığınızda muhakkak ellerinize eldiven takın ki elleriniz kızarmasın. Adı üstünde ısırgan otu, ellerinizi ısırır tabii ki pişince o özelliği kaybolur. Gözlemeleri yerken ısırgan otunun her türlü yararlarından faydalanmış olacaksınız.
Malzemeler:
5 tane hazır yufka
3 demet ısırgan otu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek tabağı dolusu ezilmiş beyaz peynir veya tuzlu lor peyniri
Yufkaların üzerine sürmek için zeytinyağı
Yapılışı:
Önce ısırgan otları eldiven giyerek yıkanır, plastik bıçakla doğranır ve hafif yağlanmış bir tavada karabiber ve tuz ilavesiyle hafifçe kavrulur.
Yırtık olmayan hazır yufkaların bir kenarı katlanarak ortasına ısırgan otu ve beyaz peynir konularak yufkalar kenarlarından kapatılır.
Her bir yufka yağsız teflon tavada altlı üstlü çevrilerek pişirilir ve üzerine iki taraflı zeytinyağı sürülerek servis yapılır.
Isırgan otlu, peynirli gözlemenin yanında çay veya ayran iyi gider.
Afiyet olsun.