Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '11

 
Kategori
Üniversiteler
 

İskilip Meslek Yüksek Okulu yerleşkesini genişletmeliyiz

İskilip Meslek Yüksek Okulu yerleşkesini genişletmeliyiz
 

Üniversitenin İlçemize Daha Çok faydalı Olmasını İstiyorsak: HİTİT ÜNİVERSİTESİ İSKİLİP YERLEŞKESİNE İHTİYAÇ VAR


Üniversitenin İlçemize Daha Çok faydalı Olmasını İstiyorsak:

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İSKİLİP YERLEŞKESİNE İHTİYAÇ VAR

İskilip Meslek Yüksek Okulu 90’lı yıllardan bu tarafa ilçemizin önemli beklentilerin-den birisi idi. Hikâyesi Gazi Üniversitesi'nden başlayıp Hitit Üniversitesi'ne kadar uzanan bir hikayedir.

Meslek Yüksek Okulu'nun alt yapı çalışmaları 1990'lı yıllara kadar uzanır. Yerel iktidara geldiğimiz yıl henüz Hitit Üniversitesi kurulmamıştı. MHP döneminin giderayak seçim malzemesi yapılan Gazi Üniversitesi adına asılan levha o dönem Orhan Beye epey harcama yaptırmıştı. Levha asılmıştı ama resmen okul açılmamıştı. “Bina Yüksek okul için hazırlanmadığından açılmadı” yaftası yememek için bina istenildiği şekilde Belediye imkânları ile Meslek Yüksek Okul için hazırlanmıştı. Buna rağmen o gün ki Belediye Başkanı lehine seçim malzemesi için asılan “Gazi Ünv. İskilip meslek Yüksek Okulu” sadece levha olarak kalmıştı. Hitit Üniversite'nin kuruluşu gündeme geldiği için Gazi üniversitesi İskilip’e Meslek yüksek okulu açmaktan vazgeçmesi için en büyük bir gerekçe oldu. Haliyle Hitit Üniversitesi’nin kuruluş sürecinin tamamlanması da zaman aldığından bizim ilçenin Meslek yüksek Okulu da bizim döneme yetişmedi. Meslek Yüksek Okulu için hazırladığımız binayı Anadolu Lisesi fırsatında değerlendirdik. O günlerde yeni kurulan Hitit Üniversitesi rektörlüğüne verilen araç hakkında ilçemizde dedikodular yapıldı. Netice de Meslek Yüksek Okulu’nun açılışı bu döneme nasip oldu. Bu dönemde de Yüksek Okulun açılması için çalışmalarını artırarak sürdüren ilçe Kaymakamına ve  Belediye Başkanı’na teşekkür ediyor tebrik ediyorum.

Meslek Yüksek okulunun ikinci öğretim yılındayız. İskilip Meslek Yüksek Okulu’nun ciddi manada ilçemize katkısının artması için bundan sonra ki süreç önem arz etmektedir. “Okul açıldı işlem tamam” denilmemelidir. Bu okulun gelişmesi için Hitit Üniversitesi idaresinde çok uygun kadronun olduğunu hatırlatmak isterim. Hemen bugünden itibaren Belediye Başkanı İskilip Meslek Yüksek Okulu’nun gelişmesi büyümesi ve ilçenin sosyal ve iktisadi büyümesine katkı sağlaması için bir takım çalışmaları başlatması gerekmektedir. Tahıl Pazarında ki, terminal deki esnaflarımızla konuşarak buralarının taşınması için yeni projeler geliştirmemiz lazımdır. Bu alanların yani Tahıl Pazarı, Terminal, İtfaiye ve tabakhane dediğimiz alanların kısa zamanda boşaltarak Hitit Üniversitesinin İskilip yerleşkesi olarak tahsis etmemiz gerekir. Böyle bir alanı Üniversiteye tahsis ettiğimizde inanıyorum ki Rektörlük ilçemize yüksek okula yakışır binaları da yapacaktır. Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne bağlı Ebussuud Efendi Enstitüsü’nü ilçemizde kurmalıyız. Hatta bu isimle Rahmetli Tavukçu Hocamızın kurduğu vakfı da devreye sokabiliriz. İskilip Meslek Yüksek Okulumuza eğitim kurumlarına yakışır binalar kazandırmalıyız. Rektörlük Üniversite bünyesinde yeni açacağı popüler bölümler için İskilip’i tercih etmeli. Bu alanların ilçemizin geleceğine çok büyük katkılar sağlayacağını burada ki esnaf arkadaşlarımıza izah edilirse ve onlara da yeni modern iş yerleri projelendirdiğimiz zaman gönüllü olarak bu çalışmaya burada ki esnafımızın katılacağı görülecektir. Projelendireceğimiz modern yeni bir terminal ve yeni bir tahıl pazarı Toki aracılığıyla yaptırmak mümkün olacaktır. Yeter ki bu konuda dirayet gösterelim. Hatta daha da ötesi Belediyemiz öncülüğünde kurulacak bir dernek aracılığıyla İskilip dışında ki zenginlerimizin de katkılarını alabiliriz.

Bu alanda en büyük vazife Belediye Başkanına düşmektedir. Zaman geçirmeden hemen bu çalışmalara başlamalıdır ki Gelişmekte olan Hitit Üniversitesi’nden yeterince İskilip olarak payımızı alabilelim. Bu süreçte ihmal edilecek bir yıl İskilip’in gelecek on yılını heba edecektir.

 

 

 
Toplam blog
: 53
: 1175
Kayıt tarihi
: 08.10.10
 
 

Mali Müşavir&Bağımsız Denetçi 1964 Doğumluyum. Çorum İli İskilip İlçesinde yaşamaktayım. Evliyim ..