Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '15

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İşkur işçi alım ilanlarına nasıl iş başvurusu yapılır?

İşkur işçi alım ilanlarına nasıl iş başvurusu yapılır?
 

Bugün itibariyle Türkiye'de işsizlikle mücadelede çok önemli bir kamu kurumu olan İŞKUR her yıl binlerce kişiye iş buluyor bununla da kalmayıp işsiz vatandaşlara işsizlik parası vererek oluyor. Peki işkur işçi ve personel alımlarından yararlanmak isteyen adaylar İŞKUR'a nasıl iş başvurusu yapacaklar?
 
İŞKUR WEB SİTESİNE KAYIT OLUNMASI GEREKİYOR
 
İŞKUR iş ilanlarını görüntüleyebilmek ve bu ilanlara iş başvurusu yapabilmek için öncelikle İŞKUR web sitesi üzerinden kurumun altyapısına kayıt olmak gerekiyor. Bunun için kurumun web sitesine giderek burada kullanıcı adı ve şifre belirleyerek kayıt olabilirsiniz. Bu işlemleri tamamlayıp kayıt işlemini bitirdikten sonra kurumun web sitesi üzerinde yayınladığı ilanları inceleyebilir ve yine söz konusu personel alımı ilanlarına iş başvurusu yapılabilir.
 
Türkiye genelinde şubeleri bulunan İŞKUR üzerinden istediğiniz işi bulma imkanınız bulunuyor. Ayrıca işkur personel alımı yapacağı zaman kendi resmi sitesi üzerinden buna ilişkin iş ilanlarıyla ilgili bilgi veriyor. Kurum imkanlar dahilinde işsiz adayların iş başvurusu değerlendirerek adaya imkanlar dahilinde en iyi ve ideal işi bulmak için elinden geleni yapıyor ve bu kapsamda işsiz adaylardan hiçbir şekilde ücret talep etmiyor.
 
İŞKUR İŞ İLANLARINA NASIL ULAŞACAĞIM?
 
İŞKUR havuza düşen her türlü işçi alımı, personel alımı, memur alımı ve yurtdışı iş ilanları resmi olarak web sitesi üzerinden duyurmaktadır. Diğer yandan İŞKUR üzerinden yapılan toplu işçi ve personel alımlarına güncel medya kaynaklarından da ulaşabilir gerekli bilgileri edindikten sonra ilanlara iş başvurusu yapabilirsiniz.
 
Toplam blog
: 19
: 516
Kayıt tarihi
: 23.10.13
 
 

32 yaşındayım. Belli başlı yurtdışı deneyimlerim var. Yurtdışında işçi olarak bulundum yıllarca d..