Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '15

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Düşük sermaye ile kurabileceğiniz birkaç iş

Düşük sermaye ile kurabileceğiniz birkaç iş
 

Başkasının işinde çalışmaktan sıkıldım artık kendi işimi yapmak istiyorum diyenler için önemli seçenek genelde markalı işletmelerden franchise almaktır. İyi bir girişimcilik ve iş kurma şekli olmakla birlikte tabi maliyet olarak franchise veren firmaların konseptleri faraklılık gösteriyor. Çok düşük maliyetlere kurabileceğiniz işler de mevcut çok yüksek maliyetleri gerektiren işler de. Ancak biz ilk kez kendi işini kuracak ve elinde düşük bir sermayesi olan girişimcilere odaklanıyoruz...
 
Girişimciliğe ilk adımda ilk göze çarpan işler genelde bellidir. Bunlar bir stant açmak, büfe açmak, çiğköfteci açmak vs gibi ufak çaplı fikirlerdir. Peki hangi iş kaça kurulur? Bazı ortalama maliyetler şu şekilde...
 
AVM'lerde stant kurabilirsiniz
AVM'lerde stant işletmeciliği girişimcilik serüvenine yeni başlayanların, ilk kez kendini işini kuranların ya da meslek değiştirenlerin en çok ilgi gösterdikleri alanların başında geliyor. Çünkü yatırım maliyeti diğer işlerle kıyaslanamayacak derecede düşük. Giderlere ilk aşamadaki personel alımı masraflarını dahil ederseniz İstanbuldaki gözde AVM'lerde bile tüm masraflar dahil 15 - 20 bin TL'ye stant kurmak mümkün.
 
Hemen emlakçılığa başlayabilirsiniz
Son zamanlarda emlakçılık da yürüyü giden sektörlerden biri. Türkiye'de markalı emlakçılık en yoğun dönemi yaşıyor ve büyük ilgi görüyor. Düşük sermaye ile markalı emlak bürosu açmak mümkün. Bunun için ünlü bir markadan aylık 200 - 300 dolar bedelle temsilcilik almak mümkün. Kendi ofisinizi açacaksanız elbette belli bir yatırımı gözden çıkarmanız gerekiyor. Bu da yaklaşık 15 - 20 bin TL demek.
 
Yükselen trend spor salonları
Spor salonları son dönemde oldukça popüler. Diğer yandan halkın da spora olan ilgisi gün geçtikçe artıyor. Sadece kadınlara özel hizmet sunan spor merkezleri son dönemde çok popüler. Üstelik bu alanda faaliyet gösteren markalar iyi bir büyüme trendi yakaladı. Türkiye genelinde franchising sistemiyle şubeler açıyorlar. Örneğin B-Fit'in franchise giriş bedeli İstanbul için 35 bin TL + KDV olarak belirlenmiş. Ortalama spor salonu kurma maliyeti ise 55 - 65 bin TL arasında değişiyor.
 
Çiğköfteci kervanına katılabilirsiniz
Çiğköfte büyük bir pazar haline geldi ve büyümeye devam ediyor. Tüm Türkiye için çiğköfteciler vazgeçilmez hale geldi desek yanlış olmaz. Birçok firma çiğköfte bayilği veriyor ve yatırım maliyetleri de lokasyon ve dükkan büyüklüğüne göre farklılık gösteriyor. Ortalama çiğköfteci açmanın maliyeti 5 ile 10 bin TL arasında değişiyor.
 
Toplam blog
: 19
: 516
Kayıt tarihi
: 23.10.13
 
 

32 yaşındayım. Belli başlı yurtdışı deneyimlerim var. Yurtdışında işçi olarak bulundum yıllarca d..