- Kategori
- Türk Mutfağı
Islak kek lezzeti

ıslak kek
Islak kek malzemeler:
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ekstra Sos İçin
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Yapılışı:
Önce yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sonra sütü, sıvı yağı,kakaoyu ve diğer malzemeleri karıştırıyoruz. Kek hamurunu tepsiye döküp 170 – 180 derecede, önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, kek hamurundan ayırdığınız ya da daha sonra yaptığınız karışımı döküyoruz. Karışımı daha iyi çekmesi için dökmeden önce çatalla birkaç kez delmekte fayda var.
Islak kek yapılırken normalde kek hamurundan 1 su bardağı ayrılır ve pişen sıcak kekin üzerine sonradan dökülür. Ancak sosun biraz daha cıvık olması ve kek miktarının azalmaması için, kek karışımından ayırmayıp, altta Ekstra Sos olarak yazdığım karışımı hazırlıyor ve onu döküyoruz. İsterseniz ilk bölümdeki malzemelerle, hamurdan 1 su bardağı ayırıp normal bir ıslak kek yapabilir veya hamurun tamamını kek şeklinde pişirip, daha cıvık olan Ekstra Sostan hazırlayıp üzerine dökebilirsiniz. Extra sosu tavsiye ederim.
Afiyet olsun.
kaynak : ıslak kek
http://www.ispanaklikek.com/islak-kek-tarifi-oktay-usta.html