- Kategori
- Türk Mutfağı
Fırında nefis sütlaç

sütlaç tarifi
Nedendir bilmem her zaman en sevdiğim sütlü tatlı türü olan sütlaç farklı bir şekilde beni mutlu ediyor. Sizleride mutlu eder belki diye bu tarifi paylaşmak istedim.
Malzemeler
* 5 bardak süt (1 It. süt)
* 2 su bardağı su
* 2 kahve fincanı pirinç
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 2 çorba kaşığı pirinç unu
Fırında Sütlaç Tarifi:
• Pirinç, geniş bir tencerede, 2 su bardağı su ile haşlanır.
• Haşlanıp suyunu çeken pirincin üzerine süt ilave edilir. 7-8 dakika kaynatılır.
• Şeker ilave edilip 5 -6 dakika daha kaynatılır.
• Ocaktan alınmadan 3 – 4 dakika önce, pirinç unu ve nişasta ocaktaki süt ile inceltilerek, azar azar sütlaça ilave edilir ve sütlaçlar ısıya dayanaklı kaselere koyularak firın tepsisine dizilir.
• 200° ısılı firında üstleri kızarana kadar bekletilir. Soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak: sütlaç tarifi