- Kategori
- Türk Mutfağı
Tavuk sote

tavuk sote
Tavuk Sote Tarifi Malzemeler
Yarım kilo Tavuk göğsü veya budu
1 tane soğan
3 tane sivri yeşil biber
2 tane domates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı köri (tercihe bağlı)
1/2 çay bardağı ayçiçeği yağı
İsteğe bağlı miktarda tuz, karabiber, kırmızıbiber
Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
Şimdi öncelikle soğanımızı minik minik doğrayıp tavaya alıyoruz ve tabi yağımızı da ekliyoruz. Kısık ateşte hafif hafif pişmeye bırakıyoruz ve tavuğumuzu küp küp doğruyoruz. Eğer arzu ederseniz tavuğu tavaya atmadan önce bi kapta biraz salça, biraz yağ ve istediğiniz baharatla harmanlayıp elinizle iyice karıştırdıktan sonra pişirme aşamasına geçebilirsiniz.(Denedim tavsiye ederim özellikle baharat sevenlere ). Doğradığımız tavuğumuzu da ekledikten sonra orta ateşte arada karıştırarak pişmeye bırakıyoruz. Bu arada da biz biberlerimizi ince ince doğruyoruz ve tavuğumuzun suyu çekilince tavamıza ekleyip arada karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
Tavukların piştiğini anlamak için tahta kaşığımızla bi tavuk parçasını hafif ezdirmemiz yeterli olacaktır. Ve sıra kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domateslerimize geldi. Onları da ilave ettikten sonra tuzumuzu ekleyelim. Eğer tavuğu başta pişirmeden salça ve baharatlarla buluşturduysanız bu kısımda sadece bi miktar tuz atmanız yeterli olucaktır. Domatesimiz suyunu çekene kadar devam eden pişirme işlemimiz domatesin hafif sos kıvamına girmesiyle son bulur.
Afiyet olsun.
Kaynak: tavuk sote tarifi
http://www.tariflerim.gen.tr/tavuk-sote.html