- Kategori
- Türk Mutfağı
Kaya kurabiye tarifi

Kaya Kurabiye Tarifi
Kaya Kurabiyemizin Malzemeleri :
* 3 adet yumurta,
* 1 pakt. margarin,
* 1 su bardk. toz şeker,
* 1 su bardk. kuru üzüm,
* 1 su bardk. ceviz veya fındık,
* 1 paket kabartma tozu,
* 1 paket şekerli vanilin,
*Aldığı kadar un
Kaya Kurabiyemizin Hazırlanışı :
*Önceden hazırladığımız karıştırma kabına yumurta, margarin ve toz şekeri ekleyelim.
*Malzemelerimizi elimizle iyice karıştıralım. Daha sonra kabartma tozu ve şekerli vanilini de ekleyip karıştıralım.
*Üzümlerimizi ve cevizlerimizi de ekledikten sonra unumuzu ilave edelim ve kek hamuru kıvamıyla kulak memesi kıvamı arasında bir karışım elde edelim.
*Hamurumuzdan gelişi güzel parçalar kopararak önceden yağlamış olduğumuz fırın tepsisine dizelim. Eğer parçaları elimizle koparamıyorsak çorba kaşığı yardımıyla bu işlemi yapabiliriz.
*170-180 dereceye ısıtılmış fırınımızda üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
Kaynak: Kaya Kurabiye Tarifi