- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çaylı ıslak kek

Çaylı Islak Kek
Ağzınıza layık kekler yaparken uyğulayabieceğiniz bir lezzet sırrını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Biliyorum ki kek yapmaya başlarken aklımızdan geçen ilk şey ”acaba kabaracak mı?” sorusu oluyor.
Kek yapmaya başlarken yumurta ve şekeri iyice karıştıralım ve kekimizi hazırlarken metal kaşık kullanmayalım.;)
Çaylı Islak Kekimizin Malzemeleri :
* 1 su bardak demlenmiş çay (sadece çayın demi olmalı)
* 3 adet yumurta
* 1 su bardak süt
* 1 su bardak sıvıyağ
* 1,5 su bardak şeker
*3 çorba kaşık kakao
* 1 su bardak iri dövülmüş ceviz
* 1 tatlı kaşık tarçın
*2 paket kabartma tozu
*1 paket şekerli vanilin
*2,5-3 su bardak un
Çaylı Islak Kekimizin Hzırlanışı :
*Çay,süt,şeker,sıvıyağ ve kakaoyu karıştırma kabında alalım iyice karıştırıp ,karışımdan 1 su bardağı ayıralım.
*Kalan karışımın içine ayrı bir yerde çırptığımız 3 yumurtayı ekleyelim.
*Sonra tarçın,şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu katıp tekrar karıştıralım ,en son cevizler de eklenyip kaşık yardımıyla karıştıralım.
*Kek karışımımızı önceden yağlamış olduğumuz fırın tepsimize yayalım.Fırını ısıtmadan tepsimizi fırına verelim, 150-175 derece arasında pişirelim.
*Ölçüler için kullandığınız su bardağını büyük seçmenizi tavsiye ederim.
*Pişen kekimizi soğumaya bırakalım.
*Soğuyan kekimizi keselim ve kürdan yardımıyla küçük delikler açalım.
*Önceden ayırmış olduğumuz karışımı her yerine gelecek şekilde dökelim.
*Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapabiliriz.
kaynak: Çaylı Islak Kek