- Kategori
- Yemek - Mutfak
Mantarlı pirzola

Mantarlı Pirzola
4 adet pirzola
3 yemek kaşığı kurutulmuş mantar (1 su bardağı sıcak suda bekleterek süzelim)
250 gram dilimlenmiş mantar
1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım su bardağı sirke
1/3 su bardağı krema
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
Yapılışı:
Yıkayıp süzdüğünüz mantarları kurulayın. Yıkadığınız suyu dökmeyin. Bir kap içerisinde muhafaza edelim. Tereyağının büyük bir kısmını bir tava da kızdırın. İçerisine ince kıydığınız sarımsakları ekleyin. Köpük köpük olduğunda mantarları ekleyin. Tuz ve karabiberleri serpin. Mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra mantarları ayrı bir tabağa ayırın.
Zeytinyağını ve geriye kalan tereyağını bir tavada kızdıralım. Pirzolaları tek bir kat halinde orta ateşte her bir tarafını 3 er dakika pişirin. Üzerine kekik serpin ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.
Tavadaki yağı dökerek sirkeyi ve mantar suyunu ekleyin. Harlı ateşte suyun yarısı çekilinceye kadar pişirin. Mantarları ve kremayı da ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Daha sonra sosu pirzolaların üzerine dökün. Fırınımızda baharatlı elma dilim patates yaparak servis edelim. Afiyet olsun.
http://www.yemektariflerim.com/mantarli-pirzola-tarifi.html