- Kategori
- Yemek - Mutfak
Islak kek tarifi

Islak Kek Tarifi
MALZEMELER :
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı dolusu kakao
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın. Sıvıyağ, kakao ve sütü ilave edip biraz daha karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyip karışıma ilave edin ve çırpın. Önceden ısıtılmış 170C fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin. Sos malzemelerini orta boy bir tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtın. Fırından çıkan keke 3-4 dakika sonra döküp soğuduktan sonra hindistan cevizi ve arzuya göre fıstıkla süsleyip servis yapın.