- Kategori
- Yemek - Mutfak
Zeytinyağlı karalahana dolması
malzemeler
500gr karalahana
2 fincan pirinç
3-4 adet kurusoğan
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tepeleme salça
1/2 demet maydanoz
2 kesme şeker
tuz
2 diş sarımsak
karabiber
nane
limon
Yaprakları kaynamış suyun içine atın sonra diğer tarafını çevirin. Fazla tutmayın yalnız. Bütün yapraklara aynı işlemi tekrarlayın. Soğumaya bırakın.
1- Soğanları küçük küçük doğrayın sıvıyağ ile rengi değişene kadar kavurun,
2- Yıkanan pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edin
3- sarımsak-salça, şeker, tuz ilave edip kavurun
4- Maydanoz ve naneyide koyup harmanlayın,
5- Tencerenin dibine yaprakdan koyup sardıklarınızı üzerine yerleştirin.
(yanma işlemi gerçekleşirse kurtarma şansınız olsun)
6- Kaynamış suya 1 tatlı kaşığı salça koyup karıştırıp yaprakların üzerine gelecek şekilde dökün
7- 10- 15 dk yüksek ateşte sonrada kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin
8- Soğuyunca üzerine 1 limonun suyunu gezdirin
9- Soğuk olarak servis yapın.
10- Afiyet olsun.